Annonce
Ugeavisen Faaborg

Svend Eriks monstertomat breder sig vildt og voldsomt

- Alt det her er bare én tomatplante, fortæller Svend Erik Kling, Margrethevang 46 i Faaborg. Mon ikke han godt kan kalde sig "Faaborgs tomatkonge"? Foto: Palle Søby
Svend Erik Kling på Margrethevang 46 kan vist roligt kalde sig Faaborgs ukronede tomatkonge.
Annonce

Faaborg: Svend Erik Kling har aldrig oplevet noget lignende. Og det er der sikkert mange andre haveejere, der heller ikke har - hvis de så det her.

Svend Erik bor på Margrethevang 46 i det vestlige Faaborg, og omme i baghaven har han en kleppert af en tomatplante, der breder sig vildt og voldsomt op ad naboens garage og langt ind i hækken.

- Min kone fik den af nogle kolleger, og da var den kun cirka 30 centimeter. Så voksede den til omkring 70 centimeter. Men så knækkede den, og tilbage var kun en lille stump på 25-30 centimeter. Så tænkte jeg, at nu kunne den gro eller lade være, fortæller Svend Erik.

Og det kan da nok være, at tomaten valgte det første – altså at gro.

Der er masser af små grønne tomater, som gerne inden længe skulle blive til sorte tomater. Foto: Palle Søby

Nu venter Svend Erik Kling bare på, at alle de grønne tomater skal blive sorte. For det er nemlig en tomatplante, der skal give sorte tomater.

- Men jeg bliver meget snart nødt til at klippe den lidt ned. Det går jo ikke, det her, siger Svend Erik, der arbejder som chauffør hos Fynbus, mens hans kone, Jane Kling, er dagplejemor.

Så hvis alt går vel, er der inden længe små, lækre, sorte tomater til dagplejebørnene på Margrethevang 46.

Den store tomatplante hos Svend Erik Kling på Margrethevang 46 breder sig voldsomt op ad naboens garage og langt op i hækken. Foto: Palle Søby
Svend Erik Kling, Margrethevang 46 i Faaborg, har en kæmpe tomatplante i haven.
Svend Erik Kling, Margrethevang 46 i Faaborg, har en kæmpe tomatplante i haven.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce