Annonce
Ugeavisen Faaborg

Tøjbutik lukker: Nohr fik blot syv måneder

Efter syv måneder med Nohr i Faaborg er Julie Kyhl Larsen tvunget til at lukke. Foto: Bent Warncke
Efter blot syv måneder må Julie Kyhl Larsen opgive butikken på grund af helbredsmæssige problemer.
Annonce

Faaborg: Hele handelsbyen Faaborg glædede sig, da den blot 26-årige Julie Kyhl Larsen den 1. april åbnede butikken Nohr på hjørne af Mellemgade og Torvegade og dermed skabte liv på et hjørne, der længe har stået tomt. Og hun åbnede med en blanding af børnetøj og tøj til kvinder i mange aldre.

Men nu er det slut.

Blot syv måneder efter må hun annoncere, at butikken lukker igen, og det er tvingende helbredsmæssige årsager, der gør, at hun er nødt til at trække stikket.

- Jeg har vidst det et stykke tid, men det betyder, at jeg ikke vil kunne stå i butikken på fuld tid, og det er nødvendigt i en by som Faaborg. Så jeg bliver nødt til at lukke. Jeg er den, der synes, det er mest ærgerligt, og jeg gør det ikke med min gode vilje. Men min læge har rådet mig til denne løsning, og det lytter jeg til, siger hun.

Julie Kyhl Larsen ønsker ikke at uddybe, hvad det helbredsmæssige handler om.

- Det synes jeg ikke vedkommer nogen. Lige nu er jeg ret ligeglad med, hvad andre tænker og siger. Jeg bliver bare nødt til at tænke på mig selv i den her situation, siger hun.

Butikken vil blive afviklet over de næste par måneder, hvor der vil være et ophørsudsalg, som starter tirsdag den 29. oktober, og der ikke er sat slutdato på.

- I princippet fortsætter vi, indtil butikken er tømt, fortæller hun.

Julie Kyhl Larsen lægger ikke skjul på, at det har været hårdt at have ansvaret for så stor butik alene. Men det er ikke arbejdsmængden, der er årsag til lukningen.

- Det er ikke stress, og det er ikke økonomiske årsager, der ligger bag lukningen. Byen har taget imod os med åbne arme, understreger hun.

Jeg har vidst det et stykke tid, men det betyder, at jeg ikke vil kunne stå i butikken på fuld tid, og det er nødvendigt i en by som Faaborg. Så jeg bliver nødt til at lukke. Jeg er den, der synes, det er mest ærgerligt, og jeg gør det ikke med min gode vilje. Men min læge har rådet mig til denne løsning, og det lytter jeg til.

Julie Kyhl Larsen

Annonce

Ikke officielt til salg

I den korte tid, hun har drevet butik i Faaborg, har Julie Kyhl Larsen ellers været helt fremme på beatet i forhold til at bruge Facebook og Instagram som en måde at kommunikere med sin kernekunder på. Allerede i etableringsfasen af butikken inviterede hun via Facebook-siden "Nohr" folk med indenfor, og i dag har hun godt 700, der får hendes Facebook-opdateringer med nyheder i butikken, og flere end 400 følger Nohr på Instagram.

- Det har fungeret rigtig godt. Folk har især taget rigtig godt imod børnetøjet, men vi har også haft en fin succes med det øvrige udvalg i butikken, siger hun.

Julie Kyhl Larsen har valgt ikke at sætte butikken til salg - ikke officielt i hvert fald.

- Men hvis der nu kom én, der gerne ville overtage, kunne det også være en løsning. Hvis vi bare kan få dækket vores omkostninger, så ville det selvfølgelig være nummer et at overdrage nøglerne til en anden. Vi har nogle aftaler med Bestseller (stor dansk tøjproducent, red.), som en ny ejer ville kunne videreføre, siger hun.

Hun skal betale husleje i butikken frem til april.

Selv regner Julie Kyhl Larsen, der i dag er flyttet til Odense, med, at hun nu skal ud og finde et almindeligt lønarbejde.

Nohr har holdt lukket fredag, lørdag og mandag pga. sygdom, men åbner igen tirsdag den 29. oktober, oplyses det på butikkens Facebookside.

Julie Kyhl Larsen fik på sin korte tid i Faaborg en stor skare, der fulgte hendes opslag på Facebook og Instagram. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce