Annonce
Ugeavisen Faaborg

Tilgængelighed: Faldsled Strandpark får 754.000 kroner

Stædighed og vedholdenhed belønnes. Styregruppen bestående af (fra venstre) Torben Søndergaard, Flemming Lunde og Henning Bahl har arbejdet med Faldsled Strandpark siden 2016. Arkivfoto: Bent Warncke
Faldsled Strandpark er nu tæt på målet, og initiativgruppe forventer at kunne gå i gang med at etablere strandparken inden sommerferien.
Annonce

Faldsled: Man skal være varsom med løfter, men flasker det hele sig bare en lille bitte smule for initiativtagerne til Faldsled Strandpark, så kan arbejdet med at realisere projektet - der har været undervejs siden 2016 - gå i gang allerede inden sommerferien.

Det siger Torben Søndergaard, der er talsmand for gruppen.

- Vi bliver jævnligt i styregruppen spurgt om, hvornår vi kan komme i gang, og vi oplever såmænd også selv, at vores tålmodighed bliver udfordret. Ikke desto mindre er det vores forventning, at spaden kan gå i jorden forår/sommer i indeværende år, siger han.

Optimismen bygger blandt på at finansieringen er meget tæt på at være på plads. Projektet har netop modtaget yderligere 754.000 kroner fra den såkaldte Tilgængelighedspulje, som er penge Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen uddeler med henblik på at forbedre tilgængeligheden for borgere med handicap.


Det er vores forventning, at spaden kan gå i jorden forår/sommer i indeværende år.

Torben Søndergaard


I alt tilflød der Faaborg-Midtfyn Kommune 1,7 millioner kroner til fordeling fra denne pulje.

De seneste måneder har styregruppen bag Faldsled Strandpark bokset lidt med Kystdirektoratet, der jo har nogle klare retningslinjer for, hvad der kan lade sig gøre - og især hvad der ikke kan lade sig gøre - inden for strandbeskyttelseslinjen. Blandt andet ser det ud til, at den planlagte multibane må helt ud af projektet, selvom strandparken jo faktisk skal anlægges på en tidligere fodboldbane.

- Vores landsskabsarkitekt er ved at lægge absolut sidste hånd på det, der bliver det færdige projekt, og så mangler der kun en lokalplan fra kommunen, for at vi kan gå i gang med etableringen, lyder det fra Torben Søndergaard.

Annonce

Elevator til Guldhøj

Det er Faaborg-Midtfyn Kommunes Handicapråd, der har indstillet kandidaterne til puljen. Her glæder formand Kristian Nielsen (V) sig over, at Faldsled Strandpark får del i midlerne.

- Aktørerne bag Faldsled Strandpark har helt fra projektets begyndelse tænkt tilgængelighed ind. Det er nu blevet honoreret med støtte til både etablering af handicaptoilet, rampe og badebro, så alle borgere kan få glæde af det nye område, siger Kristian Nielsen i en pressemeddelelse.

Der var også 532.000 kroner til foreningshuset Guldhøj i Ringe - penge der specifikt skal gå til at etablere en elevator. Det var også i dette tilfælde et stort ønske i Handicaprådet, der gik i opfyldelse.

- Guldhøj er et fantastisk hus. Huset er også af en ældre dato, og derfor er det svært at komme rundt, hvis du sidder i kørestol eller er dårligt gående. Derfor er jeg rigtig glad for, at stedet har modtaget støtte til at kunne få etableret en elevator. Det vil gøre, at endnu flere kan få glæde af huset, siger Kristian Nielsen.

De fik også støtte

Tinghøj Allé, Ringe – Handicaptoilet, 78.375 kr. 

Bøgebjergskolen – Handicaptoilet, 58.500 kr.

Jobcenter Lindevej, Ringe – Renovering af elevator, 217.000 kr.

Idrætscenter Midtfyn – Indgangsparti, 75.000 kr

Den tildelte støtte svarer til 50 procent af anlægssummen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce