Annonce
Ugeavisen Faaborg

Turistmanager holder vejret: Når syrenerne at springe ud inden Sydfynske Syrendage i weekenden?

Michella Lyngbye Kornager, Mads Rye Sletbjerg og Brian Schiødt Carlson er gået helt i lilla og er klar til Sydfynske Syrendage i weekenden. Privatfoto
Sydfynske Syrendage finder sted i weekenden, men det kolde forårsvejr har gjort, at det ikke er sikkert, syrenerne når at springe ud. Skulle det blive tilfældet, er der dog stadig meget at opleve, lyder det fra turistmanager.

Faaborg og omegn: ”Marie, Marie, Marolle, flyv op til Vorherre og bed om godt vejr.”

Sådan lyder det på turistbureauet i Faaborg i disse dage, hvor de er ved at gøre klar til Sydfynske Syrendage, der løber af stablen hvert år den 3. weekend i maj. Og altså i år i den kommende weekend, den 15. og 16. maj.

Det kolde forår driller dog lidt, fortæller turistmanager Mads Rye Sletbjerg i en pressemeddelelse:

Annonce

- Syrenerne plejer at springe ud i midten af maj og skaber en helt magisk forvandling af det sydfynske landskab, men i år er det godt nok lidt tvivlsomt, om de når at springe ud alle steder, fortæller han i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn kommune.


Syrenerne plejer at springe ud i midten af maj og skaber en helt magisk forvandling af det sydfynske landskab, men i år er det godt nok lidt tvivlsomt, om de når at springe ud alle steder.

Mads Rye Sletbjerg


- Jeg vil nu alligevel opfordre fynboerne til at komme forbi i den kommende weekend. Naturen er altid et besøg værd på Sydfyn – og i weekenden byder flere af de lokale forretninger i Faaborg på særlig syren-stemning, ligesom man flere steder kan opleve smagen af syrener. Skulle syrenerne ikke stå i fuldt flor i weekenden, kan det anbefales også at tage en tur forbi syrenlandet i pinsen. Når syrenerne blomstrer, blomstrer de i ca. 14 dage.

Det kan du opleve i weekenden

Uanset om syrenerne er sprunget ud eller ej, er der mulighed for at opleve smukke syrendekorationer i De Japanske Haver i Broby, både lørdag og søndag fra kl. 10-18.

Lørdag i tidsrummet 13-16 kan man komme forbi Grubbe Mølle og se syrenhegnet og få en snak om syrener.

Det Blå Ishus, Hotel Færgegården og Wendorff Bageri har søde sager med smag af syren på menuen, mens Faaborg Snapselaug indbyder folk til at kontakte dem via deres hjemmeside for gode råd og opskrifter på syrensnaps. Og Soze Café og Kafferisteri er klar med en syrenkage, så snart syrenerne blomstrer.

De to blomsterbutikker Westergård Blomster og Tine P Blomster går i lilla i deres vinduer.

Annonce

Nye hotspot-skilte i landskabet

Som noget nyt i år har turistbureauet sat tre hotspot-skilte op, hvor udsigten til syrener er særlig smuk.

Mads Sletbjerg fortæller om baggrunden:

Smukt ser det ud, når syrenerne blomstrer. Mon de når det til weekenden? Foto: Daniel Villadsen


- For folk, der ikke bor på egnen, kan det være lidt svært måske lige at vide, hvor man får den mest intense syrenoplevelse – vi vil gerne hjælpe dem på vej. Derfor har vi sat skilte op tre steder, som er særligt smukke og ’instagramable’, fortæller han.

De tre hotspot er placeret midt i landsbyen Sandholt Lyndelse, i Faldsled og mellem Ny Stenderup og Haastrup ved Stenlunden 16 – de bliver stående frem til syrenerne har afblomstret.

Find en præcis anvisning til de tre hotspots på: https://www.visitfaaborg.dk/danmark/fyn/faaborg/sydfynske-syrendage

Annonce

Ti ture ud i syrenlandet

Siden begyndelsen af 1800-tallet har der været en tradition for at plante syrener som læhegn, i skel og langs veje på Sydfyn, nærmere bestemt området nord for Faaborg. Resultatet er, at når man færdes ad de små snoede veje på Sydfyn, er luften tung af duften fra de blomstrende syrenhegn, der slynger sig ud og ind i landskabet som naturens ornamentik.

Gæster i området kan med fordel finde inspiration til ture ud i Syrenlandet i Visit Faaborgs syren-folder, der indeholder 10 turforslag til enten en vandre-, cykel- eller køretur.

Fra torsdag den 13. maj kan man hente den flotte folder med 10 turforslag i udvalgte forretninger Faaborg-egnen.

Du kan også finde folderen digitalt på Faaborg Turistbureaus hjemmeside www.visitfaaborg.dk

Det fulde program for Sydfynske Syrendag kan ses på https://syrenland.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Udviklingsekspert: Museum afspejler de trends, der får folk til at søge tilbage til naturen

Ugeavisen Faaborg

Store forventninger til nyt museum fra borgmester og turistaktører: - En ny og moderne attraktion

Ugeavisen Faaborg

Fra Sydsjælland til jernaldermosen på det nye Øhavsmuseum: Tore hentede en død hest på Tærø

Annonce