Annonce
Ugeavisen Faaborg

Turistmanager: Vigtigt at sprede sæsonen ud

Nøddetærten her er en af specialiteterne i Oase Lyø. Foto: Palle Søby
Ifølge turistmanager Mads Rye Sletbjerg gør Oase Lyø det rigtige ved at holde åbent fra påske til efterårsferien. Og så bør Oase Lyø få sig en signatur-ret, ligesom de unge kokke på den gamle skole havde det.
Annonce

Lyø: - Det er helt rigtigt, at på en god sommer var den gamle skole faktisk for lille. Der manglede noget udskænkning og spisesteder på Lyø, siger turistmanager Mads Rye Sletbjerg, da Ugeavisen spørger ham om mulighederne for Lyøs nye sommercafé, Oase Lyø.

- Udfordringen med sådan en café på Lyø er, at det er svært at leve af det, hvis man kun skal leve af to måneder i juli og august. Det er sindssyg vigtigt, at der også kommer turister fra maj til oktober, og derfor er det den helt rigtige tankegang, at de vil holde åbent fra påske til efterårsferien. Så må vi håbe, at solen skinner, og at de ikke mister modet, siger Mads Rye Sletbjerg, der har endnu et godt råd til de nye caféejere:

- Det vil være godt, hvis de laver noget andet end fynsk æggekage. Hvis de ligesom kan lave deres egen signatur-ret, ligesom drengene på skolen gjorde med gin og tonic og pizza. Så skal folk nok finde det og gå efter det. Det behøver ikke være stor gourmet, bare det skiller sig lidt ud, siger han.

Her kan vi oplyse, at Torben Hansen og Martina Lück allerede har et par specialiteter klar i cafeen: Nøddetærte og brombærkage.

- Vi kører ikke med forret, hovedret og dessert, men vælger én menu. Og så kan man altid få kaffe og kage, fortæller Torben Hansen.

Mads Rye Sletbjerg nævner også, at Lyø og Avernakø er perfekte for havørred-fiskere, og her kan Oase Lyø muligvis drage fordel af, at de i stor stil forventer at tiltrække tyske turister.

- 90 procent af de gæster, vi nåede at have sidste sommer, var fra Tyskland, og her har vi jo også den fordel, at Martina taler perfekt tysk, nævner Torben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce