Annonce
Ugeavisen Faaborg

Tv-folk indtager købmanden i Brobyværk

Lisbeth Gregersen har før haft besøg af film- og tv-folk i butikken. Den 13. maj sker det igen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Den 13. maj ruller filmbusser, udstyrsbiler, skuespillere og statister ind i Brobyværk. Der skal filmes til DR's store satsning ”Fred til lands”, og Lisbeth Gregersen lægger butik til.
Annonce

Brobyværk: De seneste måneder har der været godt gang i optagelserne til Danmarks Radios nye store satsning, Fred til Lands, i Assens Kommune. Men nu rykker tv-folkene fra produktionsselskabet Motor og Danmarks Radio over kommunegrænsen. Den 13. maj skal der optages både ved og i ”Min købmand” på Marsk Billesvej i Brobyværk.

- Det er lidt sjovt, for butikken her var jo også med, da der blev optaget ”Mødregruppen” (dansk film med premiere i februar 2019, red.). Jeg spiller selv teater, så jeg synes, sådan noget er sjovt. Jeg var slet heller ikke i tvivl om, hvorvidt jeg skulle sige ja, da de spurgte, siger købmand Lisbeth Gregersen, der på nuværende tidspunkt ikke hvad, hvad det er for nogle scener, der skal optages i og omkring hendes butik.

- Sidst der var optagelser her, syntes mange af kunderne, at det var spændende. Og dem, der ikke har lyst til at komme den dag, sørger for at handle stort ind dagen inden. Det skulle gerne være en god oplevelse for alle, understreger hun.

Derfor gør hun også meget ud af at informere kunderne på forhånd. Blandt andet fortæller et opslag i butikken, at der muligvisvil blive restriktioner på parkeringen samt kortvarige afspærringer af trafikken i løbet af dagen.

Annonce

Købmand på sidelinjen

Optagelserne udenfor butikken begynder klokken 13, og butikken har åbent som vanligt imens. Købmanden lukker dog allerede klokken 18, en time tidligere end vanligt, for da rykker tv-folkene indendørs i forretningen.

- Ifølge kontrakten skal jeg være tilstede under optagelserne og være behjælpelig med at tænde for lys og slukke for kølediske, når der skal optages lige ved siden af, så de ikke larmer for meget, fortæller købmanden.

Handlingen i dramaserien ”Fred til lands” udspiller sig primært i Ebberup i Assens Kommune og er et psykologisk drama, der handler om en flok borgere i et stærkt lokalmiljø i en provins, der kæmper for noget, de har kært.

Serien får premiere til efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

El-biler kan redde liv

Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce