Annonce
Ugeavisen Faaborg

Udtaget til Special Olympic World Games: Trine konkurrerer med vimpel og bold

Der er meget, man skal huske, men Trine Rørbæk Larsen kan alle serierne udenad. Nu skal de bare finpudses, så hun er klar til det store stævne. Foto: Maria Retoft Pedersen

Trine Rørbæk Larsen er en ud af fire danskere i sin disciplin, der skal deltage i Special Olympic World Games i Abu Dhabi til marts.

Annonce

Nr. Broby: Der venter en oplevelse af de helt store for 27-årige Trine Rørbæk Larsen fra Ringe, som snart skal afsted til Special Olympic World Games i Abu Dhabi. Det er et internationalt stævne for udviklingshæmmede idrætsudøvere, og Trine skal deltage i displinen "rytmisk kvindegymnastik".

- Jeg skal nok huske at komme heeeeelt op på tæerne denne her gang, siger hun og kigger ned på sine hudfarvede tåsko, der får piruetterne til at glide nemmere.

Så går musikken igang, og Trine bevæger sig smukt og kontrolleret rundt med det røde tøndebånd.

Træningen er i fuld gang i gymnastiksalen i den tidligere folkeskole i Nr. Broby, som i dag huser dagtilbudet Job & Aktiv. Trine Rørbæk Larsen er klædt i sin røde og sølvfarvede gymnastikdragt, som er syet specielt til den forestående begivenhed. Trine Rørbæk Larsen træner hos Job og Aktiv to gange om ugen og har dyrket gymnastik i godt to et halvt år.

- Jeg kan godt lide at dyrke motion og have det sjovt med det, siger Trine Rørbæk Larsen, da hun holder en pause fra tøndebånd, vimpler og bolde.

- Allerede for et par år siden snakkede vi om, at Trine kunne have chancen for at komme med til det her, hvis hun trænede hårdt. Og det har hun virkelig gjort. Og hun er blevet virkelig dygtig, siger Hanne Møller Hansen, der er Trines træner.

Special Olympic World Games

World Games findes sted i Abu Dhabi i 2019.

World Games arrangeres af Special Olympics, der er en verdensomspændende organisation, som blev stiftet af Kennedy-familien i 1968.

I dag er der organisationer i over 170 lande og mere end 5 millioner mennesker med udviklingshæmning deltager i Special Olympics aktiviteter.

Special Olympics henvender sig til mennesker med et udviklingshandivap. I praksis defineres mennesker med et udviklingshandicap, som mennesker, der i hverdagen er afhængige af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

Dette adskiller sig fra den, man bruger i paralymisk sammenhæng, hvor der er mere specifikke krav til bl.a. intelligenskvotient.

Hanne Møller Hansen (tv) er socialpædagog og Trine Rørbæk Larsens træner. Hun skal også med på turen til Abu Dhabi. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

Forældre kigger på

Trine er udtaget sammen med yderligere tre gymnaster, der alle kommer fra Holsted. I alt deltager 89 danske idrætsudøvere, og der er repræsenteret 170 lande ved stævnet. Den 8. marts rejser deltagerne afsted, og selve stævnet afvikles fra den 14.-21. marts.

- Jeg glæder mig rigtig meget til oplevelsen og til at se en anden kultur. Og så glæder jeg mig til, at mine forældre og min storebror kommer ned og ser mig optræde, siger Trine Rørbæk Larsen.

Deltagerne bliver inddelt i mindre grupper og konkurrerer med max otte andre deltagere, som er på nogenlunde samme niveau. Trine Rørbæk Larsen skal optræde med fem gymnastikserier - en gruppeserie og fire serier, hvor hun er helt alene på gulvet. Men det tager Trine Rørbæk Larsen ganske stille og roligt.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg aldrig bliver nervøs, når jeg skal alene på gulvet. For det gør jeg. Men Hanne (Møller Hansen, red.) siger, at det vigtigste er, at jeg bare gør mit bedste. Det, jeg skal øve mig mest på, er nok det med at komme helt op på tæerne, og så skal jeg huske at smile, griner hun.

Trine Rørbæk Larsen har tidligere deltaget i konkurrencer nationalt. Sidste år havde hun fx to guldmedaljer med hjem i tasken Special Olympic Festival på Sjælland.

- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde en guldmedalje igen, men det er ligeså vigtigt, at det bliver en god oplevelse, understreger hun.

Trine Rørbæk Larsen har fået selskab i træningssalen af Otto Kjellerup. Han vil også være med til træningen, selvom disciplinen kun er for kvinder i konkurrence-øjemed. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

En kæmpe gulerod

Nu er træningen gået ind i sin slutspurt, og den bliver taget meget seriøst.

- Man bliver jo bedømt på, hvor godt man udfører øvelserne. Om man rammer rigtigt i forhold til musikkens rytme, om man strækker sig rigtigt, kommer helt op på tæerne og den slags, forklarer Hanne Møller Mortensen.

Faktisk er det tredje gang, at hun har gymnaster fra Job og Aktiv med til Special Olympic World Games.

- Det er da det største at opnå som gymnast her. Det er en kæmpe gulerod i træningen, og Special Olympic er et fantastisk koncept, siger hun.

- Og når der er indmarch og man kommer gående der, og de siger "Denmark" i højttalerne. Det er lige til at få kuldegysninger af. Det kan du godt glæde dig til, siger hun henvendt til Trine Rørbæk Larsen.

Inden de to er klar til afrejse, skal de sidste detaljer dog lige finpudses.

- Det gælder om at være så tryg ved serierne, at man også synes det er sjovt, når det virkelig gælder, siger Hanne Møller Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce