Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugeavisens journalist: Her er fem historier, jeg gerne vil skrive i 2022

Lad 2022 være året, hvor glade festivalgæster igen kan samles på Avernakø. Arkivfoto

Så er 2021 nået til vejs ende.

Jeg bliver altid ramt af sådan en underlig højstemt følelse omkring årsskiftet. Der er sjældent noget, der ændrer sig markant, bare fordi kalenderen skifter fra et årstal til det næste, men alligevel får jeg fornemmelsen af, at noget er endeligt. Noget slutter og kommer aldrig tilbage. Samtidig står vi over for et helt nyt ubeskrevet år, som ingen ved, hvad kommer til at bringe af glæder, sorger og hverdagstrivialiteter. Og gudskelov for det, fristes man til at sige.

Jeg er ikke typen, der sådan for alvor giver mig i kast med at formulere nytårsforsætter, for jeg ved, at dem kan jeg ikke holde alligevel. Men nytåret indeholder alligevel altid en del skuen frem og kiggen tilbage for mit vedkommende. En god anledning til lige at gøre status over, hvordan det står til på de forskellige fronter i privatlivet, arbejdslivet og ja – livet generelt.

Annonce

Således også livet på Ugeavisen Faaborg, hvor vi har tradition for hvert år at lave en stor nytårsquiz, hvor man kan gætte på, hvordan det næste år kommer til at gå. Vi har igen i år stillet 20 spørgsmål, og vi håber, du vil quizze med. Du finder quizzen inde i avisen eller på ugeavisenfaaborg.dk.

Samtidig er det selvfølgelig også tid til at kåre vinderen af det forgangne års gætterier. Ham kan du også møde i denne uges ugeavis.

Mens mine kolleger og jeg udtænkte spørgsmålene til årets quiz, fik tankerne frit løb. Tankestrømmen er mundet ud i en nytårs-top fem over historier, jeg som journalist gerne vil skrive i 2022.

Listens punkter er ikke i prioriteret rækkefølge - jeg håber naturligvis, at jeg er så heldig, at jeg får alle mine fem ønsker - og mere til - opfyldt.

1. ”Nu kommer der igen liv i Den Gamle Gaard”.

Meget er sagt i den debat, og bølgerne har af og til gået højt – men ingen tvivl om, at det kunne være fantastisk, hvis der tegnede sig en lys fremtid for de historiske bygninger i Holkegade. Det kan vi vist alle blive enige om.

Det kunne da være intet mindre end fantastisk. Øhavsmuseet lukkede sine aktiviteter ned i Den Gamle Gaard i Holkegade efter sommeren 2021, og det er nu op til Faaborg Kulturhistoriske Museumsforening at finde ud af, under hvilke former der kan skabes liv i lokalerne. Meget er sagt i den debat, og bølgerne har af og til gået højt - men ingen tvivl om, at det kunne være fantastisk, hvis der tegnede sig en lys fremtid for de historiske bygninger i Holkegade. Det kan vi vist alle blive enige om.

2. ”Ny butik åbner i Vestergades evigt tomme erhvervslokale”.

Som lokaljournalist har jeg skrevet masser af historier om butikker, der lukker, og butikker, der åbner. Den ene type historier er klart sjovere end den anden. Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at 2022 blev året, hvor jeg fik lov til at fortælle, at der åbner noget nyt i det tomme butikslokale i Vestergade ved siden af Vesterports Bageri. Lokalet har stået tomt i mange år, men man har vel lov at håbe ...

3. ”Avernax gør comeback i 2022”.

Det vil være mig en usigelig glæde at skrive historien om, at 2022 bliver det år, hvor der igen kan skåles i trendy kopper og danses folkedans på Munke Strand til den lyse morgen. Avernax har siden starten været en kæmpe succes, men coronaepidemien og de tilhørende restriktioner har gjort det umuligt at afvikle festivalen i 2020 og 2021. Det var næsten ikke til at bære med alt det arbejde, arrangørerne har lagt i det. I år må det lykkes!

4. ”Falsled Kro hædret med Michelin-stjerne”.

Hvor sejt kunne det lige være. Falsled Kro anses af mange for at være et rigtig godt bud på et fynsk spisested, der skulle modtage en Michelin-stjerne. Den historie skriver jeg gerne.

5. ”Faaborg var ikke kun sommerpopulær i coronatiden”.

Der er flere gode ting ved den her overskrift. Hvis jeg kan lave den, betyder det, at vi er ude af ”coronatiden”. Det i sig selv er jo fremragende. Jeg tror - og håber - at turisterne, som det seneste par år for alvor har fået øjnene op for Faaborg, nu hvor mange har måttet holde ferie i Danmark, bliver ved med at vende tilbage. Jeg tror, at mange fortsat vil bytte Gardasøen eller strandpromenaden i Nice ud med Svanninge Bakker og Langelinje. Lad os vente og se.

Selv om julen er overstået, lader jeg dette være min nytårsønskeliste. Og så lader jeg mig hjertens gerne overraske af alle de gode historier, der skulle lande på mit skrivebord i 2022, som jeg slet ikke har haft fantasi til at forestille mig!

Nu er der blot tilbage at ønske jer alle et rigtig godt nytår!

Klummen er alene udtryk for journalistens egne holdninger og betragtninger - ikke for ugeavisens officielle linje.

Annonce
Midtfyns Posten

Onsdagshygge i Åløkkeparken

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Helbredet holdt ikke: Værtspar stopper i Øster Hæsinge Forsamlingshus

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Mindeord: Søren Peder levede livet til det sidste

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

Ugeavisen Faaborg

Følgevenner: Vil du hjælpe en ung ud af ensomheden?

Midtfyns Posten

Tegn din familie: Greven på Egeskov vælger børnetegning, der bliver til lyskunst til Luminis

Ugeavisen Faaborg

Det historiske Faaborg: I 1864 blev der produceret omkring 900.000 potter brændevin i Bryggergården

Midtfyns Posten

Højt smittetryk kan føre til personalemangel: Vil du have job i børnehaver, dagtilbud og hjemmepleje?

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Pharma indgår sponsoraftale med tidligere OL- og VM-guldvinder: Fjerner harpiks med Faaborg-creme

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Den flinke mand sagde 'Tak fra samfundet'

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Museum genåbner 25. januar

Ugeavisen Faaborg

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Ugeavisen Faaborg

Oplev Vor Frues Kantori i Vester Hæsinge

Ugeavisen Faaborg

Kendt fra 'Danmarks næste klassiker': Martin opkaldte sin gravhund efter Wegner

Ugeavisen Faaborg

Flere end 5.000 stykker brugt tøj langet over disken hos Worres: Faaborg har taget godt imod nyt koncept

Annonce