Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: 'Druk' vandt en Oscar, men 'Retfærdighedens ryttere' kaldes årets bedste danske film

Fire af Danmarks bedste mandlige skuespillere i ”Retfærdighedens Ryttere” - Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Lars Brygmann
Du kan se den i Helios i denne uge – og i næste uge kan du se den helt store Oscarvinder ”Nomadland”

Faaborg: Helios byder på et par helt store film her efter Corona-nedlukningen: I denne uge er danske ”Retfærdighedens Ryttere” på programmet, og fra på mandag kan du se ”Nomadland”, der blev belønnet med hele tre Oscars: Bedste film, bedste instruktion og bedste kvindelige hovedrolle.

Dertil kommer, at der også er særlige forestillinger til familierne: ”Croods – en ny tid” lørdag og søndag eftermiddag.

Anders Thomas Jensen står bag ”Retfærdighedens ryttere”, og Børsens anmelder har kaldt den årets bedst film. Godt gået, må man sige, for dermed vurderes den som bedre end ”Druk”, der som bekendt vandt Oscar som bedste udenlandske film.

Annonce

Den handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Eller er det nu en ulykke? På rollelisten er blandt andre Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Lars Brygmann og Andrea Heick Gadeberg.

”Nomadland”

Filmen ”Nomadland” handler om kvinden Fern, der begynder et liv som moderne nomade, efter hun mister alt. Hendes nye hjem er hendes varevogn, der tager hende på en rejse gennem den smukke amerikanske natur, og som giver hende et nyt udsyn på livet.

Frances McDormand fik en Oscar for rollen som kvinden Fern, der begynder et liv som moderne nomade, efter hun mister alt.

I hovedrollen ses Frances McDormand, der modtog karrierens tredje Oscar for sin hovedrollepræstation. Udover McDormand blev filmens instruktør Chloé Zhao, der tidligere står bag den anmelderroste The Rider, hædret, og hendes værk fik prisen for Bedste film og hun selv prisen for Bedste instruktion.

Annonce

”Croods ”

Animationsfilmen ”Croods - En ny tid” er fortsættelsen på ”The Croods”, hvor neandertaler-familien Croods bliver udfordret af familien Bedrested, som mener at være både bedre og mere udviklede end dem. Men da en fælles fjende truer dem, må de slå sig sammen og se på tværs af forskelligheder - og faktisk er de måske meget bedre sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Udviklingsekspert: Museum afspejler de trends, der får folk til at søge tilbage til naturen

Ugeavisen Faaborg

Store forventninger til nyt museum fra borgmester og turistaktører: - En ny og moderne attraktion

Ugeavisen Faaborg

Fra Sydsjælland til jernaldermosen på det nye Øhavsmuseum: Tore hentede en død hest på Tærø

Annonce