Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Efterårsferie med "Valhalla" og svensk gys med Peter Belli

"Yao" er en feel good-film med Omar Sy i hovedrollen. Foto: AWE
Annonce

Faaborg: Helios-Teatret tager allerede torsdag 10. oktober kl. 14 hul på efterårsferien med Danmarkspremiere på den danske adventurefilm "Valhalla".

Den handler om vikingebørnene Røskva og Tjalfe, der sammen med Thor og Loke tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla. Menneskebørnene må kæmpe sammen med guderne for at redde verden fra Ragnarok, da Valhalla viser sig at være truet af både Fenrisulven og Jætterne.

Filmen er instrueret af Fenar Ahmad, som tidligere har stået bag dramaet "Underverden", og på rollelisten står Sanne Salomonsen og en række kendte skuespillere, bl.a. Roland Møller, der skal spille Thor.

Historien er baseret på den populære tegneserie af samme navn fra 1979, som i 1986 blev omdannet til en tegnefilm. "Valhalla" vises kl. 14 til og med søndag 20. oktober.

Ugens to aftenforestillinger er meget forskellige: Den dansk-svenske gyser "Koko-di Koko-da" og feel good-filmen "Yao".

"Koko-di Koko-da" handler om Elin og Tobias, der på tragisk vis mister deres unge datter.

Parrets liv går i stå på grund af sorg, og de beslutter de sig for at tage på telttur i håbet om at genfinde hinanden. Dybt i de svenske skove finder Elin og Tobias dog kun meningsløs vold og grusomme rædsler, som de to bliver tvunget til at genleve gang på gang.

Peter Belli står i spidsen for den sortkomiske uhygge til tonerne af den svenske børnesang "Koko-di Koko-da", og instruktør Johannes Nyholm har blandet klaustrofobisk gys med et gavmildt skvæt skæv, svensk humor, der gør uhyggen og fortællingens sørgmodige midte spiselig og til tider decideret ustyrligt morsom.

Roland Møller ses i rollen som Thor i den nye danske familiefilm "Valhalla". Foto: Kasper Tuxen
Annonce

Roadmovie

Yao, en ung dreng, der elsker eventyr, stikker af fra sin landsby i det nordlige Senegal for at tage til Dakar og møde sin helt, Seydou Tall. Seydou, der er en berømt fransk skuespiller på besøg i sit hjemland, bliver overvældet af Yaos ildhu og entusiasme og beslutter sig for at følge ham hjem. Men i Senegal går tingene ikke altid som planlagt, og på deres forunderlige og underholdende rejse tilbage til Yaos landsby indser Seydou, at turen også bringer ham i kontakt med sine egne rødder - på godt og ondt ... Rollen som den franske skuespiller spilles af ingen ringere end Omar Sy, der er kendt for sine præstationer i klassikere som bl.a. "De urørlige" og Dan Browns "Inferno".

Weekenden anden familiefilm er "Toy Story 4".

Peter Belli viser sig fra en ny side i " Koko-di Koko-da" - nemlig som uhyggelig skurk. Foto: ØFP
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Annonce