Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Få en rå og barsk oplevelse i Helios

Ulrich Thomsens portræt af Carl Mørck er det, som gør Marco effekten mere end middelgod, mener Bo Tao Michaelis i Ekko. Foto: Klara Cvrckova
Biografen byder denne uge blandt andet på "Marco Effekten".

Faaborg: ”Marco Effekten” – den femte film baseret på Jussi Adler Olsens krimier om Afdeling Q - er anderledes end de tidligere. Der er andre skuespillere, det er ikke længere Zentropa, men Nordisk Film, der står bag. Der er skruet ned for sadismen, og den er mindre en hævnhistorie og mere en ”chaser”, en thriller bygget op på flugt, slår Bo Tao Michaelis fast i sin anmeldelse af ”Marco effekten” i filmmagasinet Ekko.

Filmen er kun tilladt for de +15 årige, og ifølge anmelderne får de en rå og barsk oplevelse, men også store skuespiller-præstationer.

- Det er først og fremmest Ulrich Thomsens portræt af den desillusionerede, traumatiserede og faktisk hjemløse Carl Mørck, som gør filmen til mere end middelgod. Hans fortvivlede ansigt med desperate øjne, nervøse træk og trodsig mund er filmens vedvarende seværdighed, skriver Michaelis.

Annonce

Andre anmeldere er relativt lunkne, mest begejstret er Michaelis og DR’s Per Juul Carlsen, der siger, at Danmark med Ulrich Thomsen som Carl Mørck har fået sin egen James Bond.

- Han går ganske vist aldrig i smoking, han drikker hverken rystet eller omrørt Martini, og han er ikke i stand til at score hverken den ene eller anden eller tredje slags dame. Til gengæld er Danmarks James Bond virkelig god til at opklare snuskede og halvmugne sager fra bagsiden af det danske velfærdssamfund, siger Per Juul Carlsen.

Ulrik Thomsen, Sofie Torp og Zaki Youssef - nye på holdet i den første af en hel række nye film om Afdeling Q Foto: Klara Cvrckova

Helios viser filmen til og med fredag den 4. juli.

På lørdag og søndag er biografen lukket – der bliver bygget et nyt og mere velfungerende billetkontor – og på onsdag er den store sal udlejet. Men fra torsdag er vi i gang igen, nu med Biografklub Danmark-filmen ”The Father” om Anthony, der nægter at få hjælp fra sin datter, som han bliver ældre.

Mens hans omstændigheder ændrer sig, begynder Anthony at sætte spørgsmålstegn ved sine elskede, sit egent sind og endda sin egen virkelighed.

Filmen blev hædret med to Oscars for Bedste manuskript samt for Anthony Hopkins' hovedrollepræstation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Bryllup

Annonce