Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Helios kommer hele verden rundt i denne uge

Robert de Niro spiller hovedrollen som Frank Sheeran i "The Irishman". Foto: Scanbox
Annonce

Faaborg: Nyt dansk drama om Anden Verdenskrig, sydkoreansk komedie/thriller og vaskeægte amerikansk gangsterfilm. Det er, hvad Helios-Teatret byder på i denne uge.

Torsdag den 9. januar er der Danmarkspremiere på "De forbandede år". Filmen tager udgangspunkt i en velhavende dansk familie. Gennem denne families øjne gennemleves Anden Verdenskrig med de dilemmaer, udfordringer og konflikter, som opstår under krigen.

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940.

Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

Anders Refn har instrueret, og i hovedrollerne ses Jesper Christensen og Bodil Jørgensen. Filmen er en Biografklub Danmark-film, og den vises både kl. 14 og 19.30 på premieredagen. Sidste dag er søndag den 19. januar, og fredag den 17. januar vises den kl. 11.

Fra fredag vises den sydkoreanske Cannes-vinder "Parasite". Den handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea.

Familiens to store børn er dog begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere.

"Parasite" er en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende komedie om klasseskel. Midt i komikken bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt ud over det sædvanlige.

Mesterinstruktøren Joon-ho Bong har med denne titel opnået karrierens hidtil højdepunkt, hvilket også gav ham Guldpalmen på Cannes Film Festival 2019.

Jesper Christensen og Bodil Jørgensen i "De forbandede år". Foto: Chr. Geisnæs
Annonce

Ægte gangsterfilm

Lørdag og søndag 11. og 12. januar kl. 14 vises "The Irishman", der fortæller den sande historie om lastbilchaufføren Frank Sheeran og dennes lange karriere som håndlanger for mafiaen op gennem 50'erne, 60'erne og 70'erne.

Franks involvering i organiseret kriminalitet starter ved et tilfælde, da han kommer under vingerne på den indflydelsesrige Russell Bufalino. Hans karriere tager for alvor fart, da han bliver den berømte fagforeningsformand Jimmy Hoffas personlige lakaj og tætte ven.

Frank stiger med andre ord hurtigt i underverden, hvor penge er i overflod, og livet leves hurtigt. Men jobbet kommer med en pris. Frank må konstant navigere mellem at gøre det rigtige som menneske og det rigtige for fællesskabet, og en tilværelse præget af politiske intriger og vold går i stigende grad ud over familielivet.

"The Irishman" er et stort gangster-epos instrueret af genrens mester, Martin Scorsese, og kaldes allerede en minepæl i instruktørens ellers meget imponerende cv.

I titelrollen som Frank Shreeran ses Robert De Niro, mens Al Pacino spiller Hoffa, og Joe Pesci er Franks mentor. De tre ældre herrer ses alle i yngre versioner - digitalt manipuleret - så vi kan følge dem gennem flere årtier.

Den sydkoreanske guldpalmevinder "Parasite" handler om en småsvindlende, fattig familie, der lever i et ubeskriveligt slumkvarter. Foto: Camera
I weekenden kan de yngste se "Fårmageddon". Foto: SF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce