Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film i Helios: Tunesisk eventyr, Lone Scherfigs nye film og Kaptajn Sabeltand

César-nominerede Golshifteh Farahani spiller hovedrollen i ”Mit tunesiske eventyr” som psykoanalytikeren Selma, der ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem fra Frankrig. Foto fra filmen
I denne uge byder Helios på tre forskellige film i biografen.
Annonce

Faaborg: ”Mit tunesiske eventyr” og Lone Scherfigs nye film ”The Kindness of Strangers” er Helios’ aftentilbud i denne uge.

”Mit tunesiske eventyr” karakteriseres som en komedie, men så let har det ikke været at beskrive Lone Scherfigs film. Her har producenten måttet vælge tre ord for at dække filmen: Drama, komedie og romantik, oplyser Helios i en omtale af ugens film.

”Mit tunesiske eventyr” - som kan ses indtil på lørdag - handler om psykoanalytikeren Selma, der ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem til Tunesien fra Frankrig for at åbne sin egen praksis.

Anmelderne er begejstrede. Katrine Sommer Boysen skriver bl.a. i Jyllands-Posten, at det er en herlig komedie om kultursammenstød, fordomme og personlig frihed. Nanna Frank Rasmussen hæfter sig i Politiken ved, at ”man kan godt se dens pleasende potentiale i sin ikke alt for alvorstunge tilgang til det kontrastfulde liv i et postrevolutionært Tunesien.”

I hovedrollen ses den César-nominerede Golshifteh Farahani, der bl.a. er kendt fra Jim Jarmuschs Cannes-vinder Paterson.

Filmen vandt publikumprisen på Venedig Filmfestival 2019.

Annonce

Humor og humanisme

Lone Scherfigs position som instruktør har kunnet ses i danske medier på det seneste - i meget lange interviews har hun fortalt om sin nye film - og i en af de bedømmelser, der er kommet, i Filmmagasinet Ekko, hedder det bl.a.: ”The Kindness of Strangers' fungerer fra første til sidste øjeblik med den helt særlige blanding af humor og humanisme, som Scherfig mestrer som få andre instruktører i dag.”

Stjerneskuespilleren Bill Nighy - som også medvirkede i Lone Scherfigs foregående film - er med igen i ”The Kindness of Strangers” om fire mennesker, der alle er igennem den værste krise i deres liv. Foto fra filmen

Ekko synes til gengæld ikke, at filmen er så sprælsk som hendes tidligere film.

Filmen har skuffet mange – men folk, der kender Lone Scherfigs film (bl.a. Italiensk for begyndere), strømmer til biograferne for at se filmen, der foregår i New York og følger fire mennesker igennem den værste krise i hvert deres liv.

På rollelisten ses både danske og udenlandske skuespillere, bl.a. Bill Nighy som også medvirkede i Scherfigs seneste film Their Finest Hour.

Annonce

Magisk diamant

Ugens sidste tilbud, ”Kaptajn Sabeltand og den magiske diamant”, som Helios viser lørdag og søndag eftermiddag, beskrives med to ord af producenten: Animation og familiefilm.

Ugens familiefilm "Kaptajn Sabeltand" tager dig med på jagten efter en sagnomspundet magisk diamant, der kan opfylde ønsker. Foto fra filmen

Den handler om drengen Pinky og hans bedste veninde Veronica. Sammen drager de to på eventyr med piraten Kaptajn Sabeltand i jagten på en sagnomspundet magisk diamant, der kan opfylde ønsker.

Annonce

Forkølede gæster

Helios’ bestyrelse har i øvrigt netop indskærpet på sin hjemmeside, at man kun skal komme i biografen, hvis man er helt rask. Det er en reaktion på flere henvendelser om, at der har været forkølede gæster.

- Det beklager vi og reagerer på, siger biografens formand Lars Kensmark i en pressemeddelelse.


Vores gæster har virkeligt vist stort hensyn til hinanden, og bestyrelsen har derfor besluttet, at vi fra august også kan vise film i den lille sal, naturligvis med samme regler og sikkerhedsafstand som i den store sal.

Lars Kensmark, formand for Helios


Han glæder sig over, hvor let det er gået med at få biografen til at fungere i disse coronatider.

- Vores gæster har virkeligt vist stort hensyn til hinanden, og bestyrelsen har derfor besluttet, at vi fra august også kan vise film i den lille sal, naturligvis med samme regler og sikkerhedsafstand som i den store sal, siger Lars Kensmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce