Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Mesterlig mavepuster og en masse musik i Helios

”Shorta” udspiller sig på blot 24 timer, og den handler om to betjente, der er på rutinepatrulje i en ghetto. Pludselig kommer der besked om, at en ung indvandrer er død, mens han var i politiets varetægt. Det fører til et hævntørstigt vanvid i ghettoen, hvor de to betjente bliver jagtet og må kæmpe for deres liv. Pressefoto fra filmen
Det danske actiondrama "Shorta" kan ses i Helios i denne uge.
Annonce

Faaborg: ”En mesterlig mavepuster”.

"Jeg har aldrig set dansk action så brutal.”

"Under alt blodet, vanviddet og optøjerne ligger en langt større fortælling og simrer."

Det mener Berlingske Tidende, Filmmagasinet Ekko og Dagbladenes Bureau om det nye danske actiondrama ”Shorta”, som Helios viser i sin store sal i denne uge.

I den lille sal er lærredet reserveret til to af fransk films store stjerner, Catherine Deneuve og Juliette Binoche, og dem er anmelderne også begejstrede for. Fx skriver Kim Skotte i Politiken om den japanske instruktør Kore-edas ”helt forståelig næsegruse beundring for Deneuve og Binoche”, og han kalder filmen et både velgjort og tonerent kammerspil.

Annonce

Koncertoptagelse

Der er også masser af musik i Helios.

Torsdag 22. oktober viser Helios en koncertoptagelse fra München med den amerikanske komponist og musiker John Towner Williams og violinisten Anne-Sophie Mutter. Williams' musik har været nomineret til 49 Oscars, og han har vundet 5. I denne koncert, Across the Stars, spiller de velkendte temaer fra blockbuster-film, herunder Star Wars og Harry Potter.

Og mere musik: På mandag 26. oktober kl. 16.30 kan du høre musiklærer ved Faaborg Gymnasium, cand.mag. i musik Ole Dahl, gennemgå Beethovens 5. symfoni, formidlet i musik, ord og billeder. Det er andet foredrag i en række på fire, der markerer 250-året for Beethovens fødsel.

Annonce

Familiefilm og voksenfilm

Lørdag og søndag eftermiddag vises som noget nyt dels en familiefilm, dels en traditionel voksenfilm, og dermed tager biografen hensyn til de, der måtte foretrække at gå ud om eftermiddagen her i efterårsmørket. Familiefilmen er ”Familien Bigfoot”, voksenfilmen ”Sandheden”.

Animationsfilmen 'Familien Bigfoot' er en fortsættelse af familiefilmen Bigfoot Junior fra 2017, der handler om Adam, hvis far er en bigfoot. I denne film forsvinder Bigfoot efter en demonstration mod en olieboring i Alaska, men så vælger Adam og gruppen af hans dyrevenner at finde ham og samtidig afsløre de løgne, som bossen bag olieboringsfirmaet står bag. Pressefoto fra filmen

Animationsfilmen ”Familien Bigfoot” fortæller om Bigfoot, der er blevet berømt, og som vil bruge sin nye status til at gøre noget godt: Han demonstrerer mod et firma, som vil bore efter olie i et naturreservat i Alaska. Bigfoot forsvinder dog pludseligt sporløst, men familien er nær.

I næste uge kan man fortsat se ”Shorta” og desuden også den danske ”Rejsen til Utopia”. Det er en dokumentarfamilie om en norsk familie med nagende klimasamvittighed. For at redde planeten og børnenes fremtid beslutter de at flytte til et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men det viser sig at være lettere at mene det rigtige, end at gøre det – ikke mindst i en familie fuld af individualister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce