Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Racerløb, sønderjysk succes-drama og familie-ballet i Helios

Christian Bale og Matt Damon spiller hovedrollerne i "Le Mans '66". Foto: NF
Annonce

Faaborg: Drengerøvene kan glæde sig til at komme i biografen i den kommende uge. Helios-Teatret viser "Le Mans '66". Oscarvinderne Matt Damon og Christian Bale har hovedrollerne i filmen, som er baseret på den virkelige historie om den visionære, amerikanske bildesigner Caroll Shelby (Damon) og den frygtløse, britiske racerkører Ken Miles (Bale), der sammen tog kampen op mod de fysiske love og deres egne personlige dæmoner for at bygge en revolutionerende racerbil for Ford.

Sammen udfordrede de Enzo Ferraris altdominerende racerbil i 24-timers løbet Le Mans i Frankrig, 1966.

"Le Mans '66" vises til og med onsdag den 4. december kl. 19.30 og desuden lørdag den 30. november kl. 14.

Jette Søndergaard og Peter Hansen Tygesen spiller sig selv i "Onkel". Foto: Per Arnesen
Annonce

Sønderjysk prisvinder

Ugens anden aftenfilm - den halvdokumentariske "Onkel" - der er i det mere tænksomme hjørne, har blæst såvel filmfestivalernes dommere som det danske publikum omkuld. Vel er dramaet særdeles dansk, men det centrale dilemma er så universelt, at filmen fik verdenspremiere og endda vandt hovedprisen i Japan på Tokyo International Film Festival tidligere på måneden. Senest vandt filmen hovedprisen på CPH PIX efter i dagene forinden at have vundet anmeldernes hjerter. Også det danske filmpublikum valfarter til "Onkel", så Helios-Teatrets repertoiregruppe opfordrer til, at man skynder sig at købe billet, hvis man vil sikre sig en plads. Filmen vises i denne uge i den lille sal. Filmen vises til og med onsdag den 4. december.

Filmen følger den 27-årige kvinde Kris, der lever som landmand på en mindre gård i Sønderjylland. Gården ejes af hendes onkel - en surrogatfar, der efter et alvorligt slagtilfælde nu er halvinvalideret og dybt afhængig af sin niece.

Kris ender i et dilemma, da hun en dag redder en kalv under fødslen, og hendes interesse for dyrelægefaget atter dukker op til overfladen, og da hun oven i købet får et godt øje til en ung mand, står hun over for et svært valg mellem familierelationen og fremtidsdrømmene.

Instruktøren Frelle Petersen har boet og hjulpet til med arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet inden for en radius af 15 km for at opnå den helt rette sønderjyske dialekt. De to hovedroller spilles af virkelighedens onkel og niece Jette Søndergaard og Peter Hansen Tygesen.

Annonce

Børnevenlig ballet

Søndag den 1. december kl. 16 er der ballet på plakaten, nemlig Tjajkovskij's elskede "Nøddeknækkeren". Ethvert barn bør se "Nøddeknækkeren" mindst én gang. Men hvis man vil have hende og ham til at huske og værdsætte balletten, bør man vælge med omhu, og opsætningen fra Wiener Staatsoper, 2012, er ikke noget dårligt valg. Det er en russisk udgave af Rudolf Nureyev, en af hans første, store balletter i Vesten.

Det er meget traditionelle kostumer og meget russisk: Fancy officersuniformer, store kjoler fra det 19. århundrede. Soldaterne er Napoleons og talrige, og der er husarer til hest. Dekorationerne er lige så rige som kostumerne med fotorealistiske, tegnede værelser og massive standure.

Weekendens anden familiefilm er "Gooseboy".

Søndag vises balletten "Nøddeknækkeren", som alle børn bør se mindst én gang. Foto: Michael Poehn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce