Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Små kvinder, musikfilm på mexicansk og Krudttønden

Det går voldsomt for sig i Disneys film om en 12-årig dreng, der er på jagt efter en guitar og ender i de dødes verden. Foto: Pixar
En fantastisk anmeldt ”Little Women”, en Disney-film fra Mexico om de dødes dag, skeletter og en talentfuld 12-årig guitarist samt ”Krudttønden” – det er, hvad du kan se i Helios i de kommende dage.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: I resten af denne uge kan du  i Helios-Teatret se ”Little Women” - en ny filmatisering af Louisa May Alcotts klassiske roman ”Pigebørn”. Historien følger fire søstre i tiden efter den amerikanske borgerkrig. De må stå sammen og hjælpe både hinanden og deres mor, efter faren er draget i krig.

Filmen har fået overvældende anmeldelser. I Weekend-avisen skriver Bo Green Jensen:

”Det er en fremragende filmatisering. Varm, vred, romantisk, solidarisk og aldrig tilfreds med stilfærdig accept eller resignation.”

Berlingske Tidendes Stephanie Caruana mener, at "Film som 'Little Women' er grunden til, at biograferne altid vil triumfere over alskens streamingtjenester. En smuk og pulserende verden af drømme, der lever, opløfter og omfavner, som kun en film kan."

Klar til strandtur - på den amerikanske borgerkrigs tid. Foto: Wilson Webb

Filmen er instrueret af Greta Gerwig, den var nomineret til seks Oscars, og den er en Filmklub Danmark-film.

Filmen byder på et stjernespækket cast med Meryl Streep, Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern og Timotheé Chalamet.

Annonce

Rørende fortælling, musik og farver

Weekendens familiefilm ”Coco”er en familiefilm, selv om den kan lyde ganske voldsom. Men Disney Pixar udnytter al sin viden om og erfaring i at blande en rørende fortælling med musik og masser af farver.

Den er centreret omkring den mexicanske fejringsdag Día de Muertos, De Dødes Dag, hvor man hylder og mindes sine forfædre. 12-årige Miguel drømmer om at blive en berømt musiker som sit idol Ernesto de la Cruz, men familien har forbudt ham at spille musik og taget hans guitar. Så da han skal deltage i et lokalt talentshow, bliver han nødt til at finde en ny. Eftersøgningen bringer ham til kirkegården, men et uheld sender drengen til de dødes verden, hvor et mysterie om hans eget ophav og familiehistorie venter.

Annonce

Krudttønden

Fra på mandag viser Helios det danske drama ”Krudttønden”, der tager udgangspunkt i terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. Filmen vinkler fire historier om de to ofre, en politimand og gerningsmanden sammen og fortæller, hvad der skete op til og på den skæbnesvangre dag i februar.

Adam Buschard som Dan Uzan, vagten der blev dræbt – foran Synagogen i det indre København. Foto: Chr. Geisnæs

Instruktør og manuskriptforfatteren bag, Ole Christian Madsen, kendte den dræbte filmmand Finn Nørgaard, og han har tidligere beskæftiget sig med virkelige historier i bl.a. Flammen og Citronen og Steppeulven. Hovedrollerne spilles af Nikolaj Coster-Waldau, Lars Brygmann, Albert Arthur Amiryan og Adam Buschard

Helios holder lukket Sct. Hans Aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce