Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens filmtip: En stille film med et rumsterende efterspil

Kris og hendes onkel ved morgenbordet på gården i Sønderjylland. Fra filmen "Onkel". Pressefoto
Anbefaling af filmen ”Onkel” af instruktør Frelle Petersen.
Annonce

Ugens filmtip: Personligt har jeg en tommelfingerregel, som jeg tyr til for at måle kvaliteten af de bøger og film, som jeg læser og ser: Sætter oplevelsen sig fast efterfølgende som en genkommende kommentar eller undring, eller afsluttes oplevelsen det øjeblik, sidste side vendes, eller billedet fader ud? Naturligvis har jeg mindet om oplevelsen, men sætter den sig sådan ordentligt fast for efterfølgende fra tid til anden pludselig at dukke op hos mig?

Følger jeg min tommelfingerregel, er jeg ikke i tvivl om kvaliteten af filmen "Onkel". Jeg nåede desværre ikke i biografen for at se den, men kan nu glæde mig over, at den ligger tilgængelig på Bibliotekernes streamingtjeneste, Filmstriben.

Annonce

Verden åbner sig for Kris

Den 27-årige kvinde Kris bor sammen med sin halvinvalide onkel. Sammen driver de et mindre landbrug i Sønderjylland. Dagene går med arbejdets rutiner, som foretages i fortrolig tavshed. Om aftenen spiller de kort eller ser tv over en kop kaffe og en småkage. Men da Kris redder en kalv under en fødsel, vækkes hendes hengemte interesse for dyrlægefaget til live, og hun begynder at assistere den snakkesalige dyrlæge Johannes på turene til egnens øvrige gårde. Lidt efter lidt åbner verden uden for gården sig for Kris, og hun må forholde sig til sine egne ønsker og drømme – som ikke er så entydige endda.

"Onkel" er en begavet og omsorgsfuld film, som man kun kan hylde for sin gribende fortælling, dygtige skuespil og troværdige replikudveksling. Og tag med, at den er skabt på et meget lille budget. På trods af dette – eller måske netop derfor – er den et flot alternativ til de hurtige, dyre og letfordøjelige Hollywood-produktioner.


"Onkel" er en begavet og omsorgsfuld film, som man kun kan hylde for sin gribende fortælling, dygtige skuespil og troværdige replikudveksling.

Ester Kyed L. Bjærge, bibliotekar og cand. mag., Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne


Jeg kan kun bifalde Filmstribens præsentation af filmen: ”En dybt troværdig, bevægende og helt særlig film”.

Lån filmen på Filmstriben. Det kræver, at du er oprettet som låner ved biblioteket og er bosat i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce