Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens forfatterspire: "Mirakel i skolegården"

Josephine Thöle. Foto: Palle Søby
Hver uge bringer vi på ugeavisens website en tekst fra en af deltagerne på Pernille Nederlands forfatterhold, der mødes hver onsdag eftermiddag på Ringe Bibliotek. I denne uge har Josephine Thöle skrevet "Mirakel i skolegården." Udgangspunktet var en snak om troværdighed. Hvad gør en historie troværdig? Hvordan kunne Jomfru Maria slippe af sted med at fortælle historien om, at det var Helligånden, der besvangrede hende? Troværdighed er personafhængigt. Men det handler også om, hvad man håber vil ske. Hvis man har brug for en verdensfrelser, er man måske mere tilbøjelig til at tro på mirakler. Hvem tror du på? Kender du nogen, du vil tro på, uanset hvad de fortæller dig?

Det er mandag morgen. Vi sidder i kredsen igen, med Sally i midten. Jeg lytter med et halvt øre til den fantastiske historie om noget, hun endnu engang har oplevet i weekenden. Det er et ugentligt ritual. Vi tror ikke på det, nogen af os. De ting, hun fortæller, er vitterligt så langt ude, at det er svært ikke at gøre grin med det. Drengene driller hende, og pigerne for den sags skyld også. Selv prøver jeg at holde mig fra at mobbe andre. Også Sally, selv om jeg ikke tror på et ord af det, hun siger.

Det er ikke så længe siden, at hun fortalte om, hvordan hun havde fløjet. Hun havde været ude og gå en tur, da hun pludselig så et lys, og da hun nærmede sig det, var det som om, tyngdekraften ikke længere holdt hende fast, og hun blev løftet til himmels. Det er i hvert fald Sallys version.

Klokken ringer, og alle forsvinder ind til time. Alle undtagen Sally og mig. Jeg hiver lektierne frem og forsøger så vidt som muligt at ignorere hende, men jeg kan mærke, hvordan hun stirrer på mig, selv mens jeg har mit hoved begravet i en bog.

Hendes blik er intenst, og jeg kan mærke, hvordan det gibber i mig hver gang, jeg kigger op og møder hendes stålfaste blik. Jeg rejser mig op og mumler en undskyldning. Alle de små hår rejser sig, da jeg føler hendes øjne brænde mig i nakken, idet jeg forsvinder rundt om hjørnet.

Klasselokalet, jeg finder, er frit. Jeg sætter mig med min bog.

Der er noget, der ikke stemmer. Døren, der fører udenfor, var lukket for et øjeblik siden, men den er åben nu? Jeg rejser mig langsomt fra stolen og går mod den. Jeg løfter hånden for at få et greb om dørhåndtaget, så jeg kan trække den i igen, men noget stopper mig fra at gøre det. En kalden af en art. Den trækker mig udenfor og hen mod det store, oldgamle bøgetræ, hvis grene svajer i vinden.

Blå bog

Josephine Thöle er 17 år.

Går i 1. g på Midtfyns Gymnasium.

Fjerde sæson på Forfatterlinjen.

Taler flere sprog flydende, blandt andet spansk og engelsk.

Vild med fantasy.

Udgangspunktet for novellen var en snak om troværdighed. Hvad gør en historie troværdig? Hvordan kunne Jomfru Maria slippe af sted med at fortælle historien om, at det var Helligånden, der besvangrede hende? Troværdighed er personafhængigt. Men det handler også om, hvad man håber vil ske. Hvis man har brug for en verdensfrelser, er man måske mere tilbøjelig til at tro på mirakler. Hvem tror du på? Kender du nogen, du vil tro på, uanset hvad de fortæller dig?

Jeg ser noget glimte i trætoppen, og jeg føler, at min hjerne har slået fra, for jeg løfter hånden op mod det, der glimter, og føler i samme sekund mine fødder slippe jorden. Det varer et øjeblik, og så er det som om, strømmen igen tænder indeni. Jeg kigger ned og ser, hvordan jeg er langt fra jorden. Jeg er helt oppe ved trækronen.

Det er umuligt, det kan ikke passe!

I samme øjeblik falder jeg hastigt mod jorden. Men så er det som om, tiden stopper, og jeg når ikke at styrte ned i jorden, som jeg ellers troede, jeg ville.

I stedet lander mine fødder igen lige så roligt mod græsset. Et tordenbrag og de første, kolde regndråber hiver mig tilbage til virkeligheden. Jeg skynder mig ind igen, kigger kort over skulderen for at se, om jeg kan skimte det glimt, jeg så i trækronen, og smækker ellers døren i efter mig.

I frikvarteret sidder vi alle sammen igen. Jeg fortæller mine tætteste venner om det, der skete, og til min forbløffelse griner de ikke ad mig, som de før har gjort af Sally. Deres øjne er seriøse, og jeg kan mærke helt ind i hjertet, at de faktisk tror på det, jeg siger.

Da klokken igen ringer ind, går jeg med de andre. Jeg mærker igen Sally stirre på mig, men denne gang møder jeg hendes blik. I det øjeblik kan jeg mærke, hvordan vi nu deler en helt speciel viden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce