Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark fra læge Lars Kensmark: Lad os komme i gang med det sundhedshus - og få de frivillige med

Lars Kensmark er glad for placeringen af et sundhedshus i Direktørboligen på slagterigrunden. Nu skal vi bare i gang.
Annonce

Det lover godt for både kultur og sundhed i Faaborg og omegn med de spændende skitser for byens udvikling, som blev offentliggjort 3. december i Forum Faaborg (læs mere på side 6 i Ugeavisen Faaborg, red.).

Tegnestuen GHB Landskabsarkitekter har taget udgangspunkt i de oldgamle tegninger over byen, med landbruget, havet og byen - og trak linjerne op til nutiden. Specielt Faaborgs “talje”, nemlig den gamle sundrende, var i fokus. Denne genforståelse af Faaborg, hvor fortiden bindes sammen med nutiden, fremført af fagfolk, som kommer udefra, var noget af det mest spændende om Faaborg by, som vi havde hørt længe.

Planerne afslørede, at et nyt sundhedshus kunne placeres ved “direktørboligen”, der nu står majestætisk alene med en ny stor naturlig sø i baghaven!

Det glæder mig, at man peger på det gamle bycentrum som stedet, hvor vi borgere kan komme og få tjekket knæ og ører i fremtiden.

Hvorfor er et sundhedshus så vigtigt?

Først og fremmest behøves vi kun at gå ind og ud ad den samme dør, uanset hvilken læge vi skal til.

Men lige så vigtigt er det, at gamle læger kan tiltrække nye læger, når der er et spændende og godt arbejdsmiljø i nogle tidssvarende rammer.

For politikerne kan det være interessant at tænke på, hvad man kan spare ved at få speciallæger til at komme til byens sundhedscenter, fremfor at borgerne skal køres til sygehuset og behandles på et ambulatorie.

Sundhedshusets tætte placering på vigtige kultursteder som Øhavsmuseet og Helios Film & Kulturhus giver ikke blot sammenhæng og kvalitet, men får mig også til at tænke på ”frivillighed”.

Jeg får den tanke, at vi med opbygningen af et centralt sundhedscenter i tæt tilknytning til kulturhusene skal overveje at tænke ”frivillighed” yderligere ind i vores by. I Helios Film & Kulturhus sørger 120 frivillige for, at vi har film på lærredet og musik på scenen. Faaborg Musikforening, Øhavsmuseet, Røde Kors og Faaborg Museum har lignende erfaringer.

Et sundhedshus kan have stor gavn af ”frivillighed” til at hjælpe borgere, dele erfaringer, ringe efter en flextrafik, hjælp til selvhjælp med it systemer og meget mere.

Lad os i arkitekturen til et sundhedshus starte med at afsætte faciliteter, hvor frivillige mødes med borgerne, så det frivillige kommer i centrum.

Men de midler, som tegnestuen har afsat, er langt under det reelle beløb, som et nytænkt, fremsynet sundhedscenter kræver. Der skal fire gange så meget til. Men midlerne findes i en statslig fond, der kan søges af kommunen.

Lad os komme i gang med det, Faaborg-Midtfyn Kommune!

Vi har nu et momentum for at skabe et trendsættende sundhedshus i et fantastisk nyskabende miljø og lad os tænke de frivillige ind i projektet.

Hvorfor skulle vi ikke kunne klare det?

Lars Kensmark

Bopæl: Teglværksvej, Faaborg.

Beskæftigelse: Praktiserende læge og medejer af Lægerne i Holkegade.

Engageret i andet: Formand for Helios Film- og Kulturhus.

Lars Kensmark. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce