Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Kom og vær med i Helios fællesskab

Så festligt kan det være at være frivillig i Helios. Billedet her er taget til mgp-festen i 2019. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

Helios Teatret blev bygget i 1962 og fejrer således her i 2020 - 58 år.

Oprindeligt var stedet tænkt som biograf og teater, da det blev bygget af den fremsynede Langaa-Jensen-familie.

Men det var mest lærredet, der trak, og det gjorde det lige op til 2012, hvor de gamle spolefilm blev erstattet af digital film-transmission og -afspilning.

Ved samme lejlighed overgik biografen til en forening, der blev stiftet til formålet, nemlig Foreningen Helios Teatrets Biograf.

For tiden er jeg formand for denne forening, og det er jeg stolt af at få lov til.

Det er nemlig et vigtig sted, Helios. Vi viser masser af film - og vi sælger op til 13.000 billetter om året.

Men der er også mange spændende arrangementer. Nogle laver vi selv, mens andre arrangementer organiseres af kreative borgere, der lejer sig ind i huset.

For at huset kan fungere, kræver det frivillige. Mange frivillige. Vi er over 100 frivillige, der får alt til at virke, lige fra toiletter og scenetæppe til filmvalg og sliksalg.

Af de årlige arrangementer kan nævnes Musik Grand Prix for børn og unge, som vi sender direkte fra den virkelige begivenhed. Denne dag tiltrækker et hav af børn og unge, som har glædet sig længe, og som kommer med store forventninger. Ansigtsmaling var et stort hit i år til denne begivenhed. Et nyere arrangement for de lidt mere modne gæster er “Syng Med”, hvor vi synger i salen med borgere, som kan lide at synge - her kigger alle op på teksten på lærredet og ikke ned i sangbogen, og der er dygtige musikere på.

Snart kommer Faaborg Kulturnat igen, hvor der er levende musik ved pianist Ken Thinggaard, og der er ofte lokale, originale film i salen.

For første gang i husets historie er vi lukket ned i to uger, det er grundet coronavirus-situationen.

Men hvis du trods dette kan lide det, du læser, så overvej at blive medlem, eller sågar frivillig, i Helios.

På vores hjemmeside www.heliosteatret.dk kan du klikke på tilmelding, det koster 100 kr. Og vil du lidt mere, så kontakt os og bliv en del af vores grupper - salg, oprydning, arrangementer, teknik, pr - eller den, der tjekker billetter selvfølgelig.

Måske kender du en, hvor der er blevet lidt stille derhjemme af den ene eller anden årsag. Kom sammen ned til os. Der er altid brug for at par glade hænder, og alle skal være velkomne. Man kan starte med en kop kaffe eller the i Café Soze og se det hele lidt an.

Lars Kensmark

Bopæl: Teglværksvej, Faaborg.

Beskæftigelse: Praktiserende læge og medejer af Lægerne i Holkegade.

Engageret i andet: Formand for Helios Film- og Kulturhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce