Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Når det regner på præsten, mere end drypper det på bruden

Når det regner på præsten, drypper det i høj grad på bruden, måtte Ole Buhl Nielsen og hans elskede Hanne sande, efter de havde sagt ja til hinanden i Brahetrolleborg Kirke en regnfuld lørdag i juli. Privatfoto
Annonce

Engang gik jeg og sagde, at det altid var godt vejr om lørdagen, for stort set alle bryllupperne, jeg forestod, foregik i godt vejr. Og skulle det en sjælden gang regne til bryllup, trøstede jeg kækt brudeparret med, at når det regner på et brudepar, betyder det lykke.

Det kan meget vel være, men et brudepar drømmer altså om godt vejr på dagen. Det ved jeg nu. Jeg blev selv gift en lørdag eftermiddag denne sommer, og det stod ned i stænger. Jeg ved også nu, at når det regner på præsten, mere end drypper det på bruden.

Nogle gange går ting bare ikke, som man har drømt om. Det var faktisk tæt på tørvejr, da jeg indfandt mig i kirken i god tid. Men mens vi sad under de gamle hvælvinger i Brahetrolleborg Kirke, blev det mørkere og mørkere i vejret udenfor.

Heldigvis var det et dejligt bryllup i kirken. Op ad den midtergang, jeg har set så mange brude skride op ad, var det nu min dejlige Hanne, der kom gående, smukkere end nogensinde. Mine øjne duggede, og det havde intet med regnvejr at gøre. Præsten, vi havde bedt om at vie os, holdt en personlig og varm tale, og musikken spillede, så det var en lyst, og oveni fik vi solosang om de lyse nætter. Det forhindrede nu ikke regnen i at tage til. Et par af gæsterne var bagefter helt benovede over, at det i juli kan regne, så det ligefrem pisker mod ruderne.


Det er en god livserfaring at opleve, at selv om alle drømme ikke går i opfyldelse, kan livet være godt. For det er ikke drømme, der gør os lykkelige, men dem vi elsker.

Ole Buhl Nielsen, sognepræst


Da vi glade og nygifte gik ned ad kirkegulvet, og dørene blev slået op, kunne vi godt se, at det ville blive vådt at komme ud. Gode folk fra Korinth I Form dannede espalier, så vi måtte lige ud at vende for at hylde deres tapperhed, men fandt hurtigt ind igen. Det med at stå udenfor og blive lykønsket og få ris blev der ikke meget af. Den eftermiddag blev der vist sat ny dansk rekord i hurtigkast med ris efter brudepar.

Hurtigt var vi klar til at køre fra kirken i en festligt pyntet gammel VW Golf Cabriolet. Det kunne have været skønt at køre ”brudekaret” i solskin med kalechen slået ned. Nu var vi bare glade for, at kalechen var tæt. Vi nåede nogenlunde tørre frem til stedet, hvor bryllupskagen skulle spises. Her lå der håndklæder på gulvet lige inden for døren, for der stod slagregn ind, hver gang døren gik op. Men vore gæster var glade, og vi var glade, og kagen smagte skønt.

Og siden havde vi en dejlig bryllupsfest i præstegården, og ud på aftenen klarede det lidt op, og en af drømmene gik i opfyldelse, nemlig at danse brudevals på terrassen med levende lys i lanterner rundt omkring i haven (selv om det holdt hårdt at få ild i de våde væger på lysene).

Ole Buhl Nielsen

Bopæl: Reventlowsvej 4, Korinth, 5600 Faaborg.

Beskæftigelse: Sognepræst i Brahetrolleborg, Krarup og Ø. Hæsinge.

Engageret i andet: Gærup Skolemuseum, Kirkens Korshær.

Fritidsbeskæftigelser: Historie og lokalhistorie, en god bog, en god kunstudstilling, at sidde i Su:vit Arena og se GOGs håndboldherrer spille, vores ruhårede Fox Terrier-hvalp, og så ser jeg alt for meget fjernsyn.

Heldigvis går alt ikke altid, som man har drømt om. Det er en god livserfaring at opleve, at selv om alle drømme ikke går i opfyldelse, kan livet være godt. For det er ikke drømme, der gør os lykkelige, men dem vi elsker. Da dagen var omme, måtte jeg konstatere, at det havde været en af de lykkeligste dage i mit liv, intet mindre.

Måske er der alligevel noget om, at når det regner på brudepar, bliver de lykkelige. Men næste gang, jeg har bryllup i regnvejr, vil jeg ikke lyde kæk, når jeg siger det til et brudepar, men lægge al min medfølelse i.

Der var brug for paraplyer for at holde Ole Buhl Nielsen og hustru Hanne nogenlunde tørre, da de skulle forlade kirken i denne fine VW Cabriolet - hvor kalechen var oppe! Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce