Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Når ingenting ligger fast

Sognepræst Ole Buhl Nielsen. Arkivfoto

For tiden er det eneste sikre, at det meste er usikkert! Vi troede, at coronaen var tæt på overstået, men det lader det ikke til. Og så lige op til ferien! Vi herhjemme har vovet at bestille overnatning et par steder i Tyskland, så vi kan komme på ferie bare lidt sydpå i år. Vi kiggede allerede i vinter på Europakortet og udså os et sted tæt på Danmark, hvor der begynder at være bjerge: Harzen! Smuk natur, bindingsværksidyl og store schnitzler… hvad kan næsten gå galt!

Men så kommer usikkerheden! Hvordan er reglerne for at komme ind i Tyskland på dagen? Og hvad er kravet til coronapas på hotellet? Og hvad nu hvis det kun er 13 dage siden sidste stik? Vi skulle da nødig overnatte i bilen den første nat, når vi nu har bestilt et værelse! Lige pludselig virker en Ford Fiesta temmelig lille! Vi forbereder os så godt vi kan, læser på tyske hjemmesider om regler og forordninger, men først når vi står i receptionen på hotellet, ved vi, om alt er i orden.

Den form for usikkerhed kan vi vist lige så godt lære at leve med, for ingenting tyder på, at verden bliver ret meget mere forudsigelig lige med det første. Og desværre ikke kun på grund af corona. Der er også klimaproblemer og en verden i stadig mere ubalance og mange gamle måde at begå sig i livet på, som forandrer sig i disse år.

Annonce


Man kunne begynde med at skrotte sin egen forudsigelige gnavenhed, så vil flere uforudsete glæder være mulige.

Ole Buhl Nielsen


Mens jeg sad med disse tanker og overvejede, om jeg er ved at blive en gammel gnaven mand, der kun ser det negative, faldt jeg over et herligt udsagn: Når ingenting ligger fast, er alting muligt! Det var lige det, jeg trængte til at høre! Man kunne begynde med at skrotte sin egen forudsigelige gnavenhed, så vil flere uforudsete glæder være mulige!

Måske har vores liv og samfund længe været ved at blive for forudsigeligt og kedeligt, men så kom coronaen? Ikke at jeg kan finde på ret meget godt at sige om coronaen, men den har i det mindste fået os til at tænke over livet, se anderledes på mange ting og for tiden blomstrer ny kreativitet og nye ideer mange steder.

Måske havde jeg glemt, at usikkerheden også kan få en til at føle sig i live? I mine unge år tog jeg engang toget til Athen. En tur på 70 timer, hvor jeg havde bestilt liggevogn den sidste strækning fra Beograd til Athen. Det var før internettet, så jeg havde bestilt pladsbillet og liggevogn på et studenterrejsebureau i Århus og hentede det hele dagen før jeg skulle afsted, men da jeg kom hjem, manglede pladsbilletten! Jeg ringede straks tilbage, men kontoret var lukket og åbnede først næste morgen kl. 9.00, og jeg skulle med toget allerede kl. 06.00! Jeg begyndte at ringe forskellige steder hen i noget nær panik, og fik kontakt med et rejsebureau i Roskilde, som kunne printe min pladsbillet og lægge den i billetsalget på stationen. Så kunne jeg hente dem der, når toget standsede i Roskilde. Hold op, hvor bliver man glad for hjælpsomme mennesker! Jeg fik min sovepladsbillet i Roskilde og kunne boblende af lettelse og glæde begive mig ud på den videre rejse. Skæbnen ville så, at mit tog under turen ned gennem Østeuropa tegnede til at blive 3-4 timer forsinket i Beograd, så sovevognen, jeg skulle skifte til, ville være kørt for længst! Jeg sukkede dybt og overgav mig til min skæbne.

En pige i sædet over for hørte mit suk og spurgte, hvad problemet var? Jeg fortalte, at jeg havde billet til et tog, som jeg ikke kunne nå i Beograd. Hun smilede og fortalte, at hun boede i Beograd. Og hun aldrig havde oplevet, at tog kørte til tiden, så jeg skulle nok nå mig tog! Og minsandten… da jeg nåede Beograd, holdt mit tog mod Athen og ventede og jeg fik verdens dejligste liggeplads videre! Aldrig har jeg følt mig så godt tilpas i et tog! Pigen fra Beograd, der så smukt talte mit håb op, havde vel i sit hjemlands milde kaos lært noget af det, vi andre netop er ved at lære: at tingene nok skal gå, selv om alt ikke er snorlige og forudsigeligt. Når ingenting ligger fast, er alting muligt! For eksempel at meget trods alt falder på plads og man føler sig dybt i live, når det sker, i stedet for bare at tage livet som en selvfølge.

God sommer, hvor alt er muligt!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Månedens buket går til dagplejemor: Dorthe er bare helt igennem skøn og mere end guld værd

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Nordisk jul 2021 med Blum og Haugaard Band

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Julekunstmarked med nye og kendte kunstnere i Korinth

Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Vi kan sætte Covid-19 skakmat - hvis vi står sammen

Ugeavisen Faaborg

Dødsfald: En af Fyns fineste akvarelmalere er gået bort

Midtfyns Posten

Fandt dem på skraldepladsen: Nu juler 200 nisser i historisk vandmølle

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Lad os få vinter-OL til Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Former og farver i Skitsehandlen

Ugeavisen Faaborg

Se video: Endelig får Lyngvild gæster igen - men det bliver nok uden bare bryster i år

Ugeavisen Faaborg

En uge med opera, Lady Gaga i House of Gucci, journalistik og familiefilm

Ugeavisen Faaborg

Endelig kom Faaborg på tavlen igen

Ugeavisen Faaborg

Sydfynsk landsby overraskede plejehjemsbeboere med adventsgaver

Ugeavisen Faaborg

Først hittede hun med Vandkanten: Nu åbner Stine spisested nummer to - kaldet Vejkanten

Ugeavisen Faaborg

Øhavsmuseet åbner Danmarks første børne-vandreruter med vandbane

Ugeavisen Faaborg

Unikke julegaver og smagsprøver: Kunsthåndværkere skaber julestemning i Tulipbygningen

Ugeavisen Faaborg

Har du projektet, så har LAG SØM pengene: Men du skal skynde dig

Ugeavisen Faaborg

Julemanden kommer til Dyreborg

Ugeavisen Faaborg

Eventyrtræet ved Faaborg Museum har fået livsforlængende behandling

Ugeavisen Faaborg

Her er bridgeklubbens jubilæumsvindere

Ugeavisen Faaborg

Bridgespillere hentede sølv-point

Ugeavisen Faaborg

Se billeder og video: Julemanden kom sejlende for at sætte strøm til julestemningen i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Ih, du milde mammut: Fortidsdyr vækket til live midt i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Det var sgu da Tom Petty!

Annonce