Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Når ingenting ligger fast

Sognepræst Ole Buhl Nielsen. Arkivfoto

For tiden er det eneste sikre, at det meste er usikkert! Vi troede, at coronaen var tæt på overstået, men det lader det ikke til. Og så lige op til ferien! Vi herhjemme har vovet at bestille overnatning et par steder i Tyskland, så vi kan komme på ferie bare lidt sydpå i år. Vi kiggede allerede i vinter på Europakortet og udså os et sted tæt på Danmark, hvor der begynder at være bjerge: Harzen! Smuk natur, bindingsværksidyl og store schnitzler… hvad kan næsten gå galt!

Men så kommer usikkerheden! Hvordan er reglerne for at komme ind i Tyskland på dagen? Og hvad er kravet til coronapas på hotellet? Og hvad nu hvis det kun er 13 dage siden sidste stik? Vi skulle da nødig overnatte i bilen den første nat, når vi nu har bestilt et værelse! Lige pludselig virker en Ford Fiesta temmelig lille! Vi forbereder os så godt vi kan, læser på tyske hjemmesider om regler og forordninger, men først når vi står i receptionen på hotellet, ved vi, om alt er i orden.

Den form for usikkerhed kan vi vist lige så godt lære at leve med, for ingenting tyder på, at verden bliver ret meget mere forudsigelig lige med det første. Og desværre ikke kun på grund af corona. Der er også klimaproblemer og en verden i stadig mere ubalance og mange gamle måde at begå sig i livet på, som forandrer sig i disse år.

Annonce


Man kunne begynde med at skrotte sin egen forudsigelige gnavenhed, så vil flere uforudsete glæder være mulige.

Ole Buhl Nielsen


Mens jeg sad med disse tanker og overvejede, om jeg er ved at blive en gammel gnaven mand, der kun ser det negative, faldt jeg over et herligt udsagn: Når ingenting ligger fast, er alting muligt! Det var lige det, jeg trængte til at høre! Man kunne begynde med at skrotte sin egen forudsigelige gnavenhed, så vil flere uforudsete glæder være mulige!

Måske har vores liv og samfund længe været ved at blive for forudsigeligt og kedeligt, men så kom coronaen? Ikke at jeg kan finde på ret meget godt at sige om coronaen, men den har i det mindste fået os til at tænke over livet, se anderledes på mange ting og for tiden blomstrer ny kreativitet og nye ideer mange steder.

Måske havde jeg glemt, at usikkerheden også kan få en til at føle sig i live? I mine unge år tog jeg engang toget til Athen. En tur på 70 timer, hvor jeg havde bestilt liggevogn den sidste strækning fra Beograd til Athen. Det var før internettet, så jeg havde bestilt pladsbillet og liggevogn på et studenterrejsebureau i Århus og hentede det hele dagen før jeg skulle afsted, men da jeg kom hjem, manglede pladsbilletten! Jeg ringede straks tilbage, men kontoret var lukket og åbnede først næste morgen kl. 9.00, og jeg skulle med toget allerede kl. 06.00! Jeg begyndte at ringe forskellige steder hen i noget nær panik, og fik kontakt med et rejsebureau i Roskilde, som kunne printe min pladsbillet og lægge den i billetsalget på stationen. Så kunne jeg hente dem der, når toget standsede i Roskilde. Hold op, hvor bliver man glad for hjælpsomme mennesker! Jeg fik min sovepladsbillet i Roskilde og kunne boblende af lettelse og glæde begive mig ud på den videre rejse. Skæbnen ville så, at mit tog under turen ned gennem Østeuropa tegnede til at blive 3-4 timer forsinket i Beograd, så sovevognen, jeg skulle skifte til, ville være kørt for længst! Jeg sukkede dybt og overgav mig til min skæbne.

En pige i sædet over for hørte mit suk og spurgte, hvad problemet var? Jeg fortalte, at jeg havde billet til et tog, som jeg ikke kunne nå i Beograd. Hun smilede og fortalte, at hun boede i Beograd. Og hun aldrig havde oplevet, at tog kørte til tiden, så jeg skulle nok nå mig tog! Og minsandten… da jeg nåede Beograd, holdt mit tog mod Athen og ventede og jeg fik verdens dejligste liggeplads videre! Aldrig har jeg følt mig så godt tilpas i et tog! Pigen fra Beograd, der så smukt talte mit håb op, havde vel i sit hjemlands milde kaos lært noget af det, vi andre netop er ved at lære: at tingene nok skal gå, selv om alt ikke er snorlige og forudsigeligt. Når ingenting ligger fast, er alting muligt! For eksempel at meget trods alt falder på plads og man føler sig dybt i live, når det sker, i stedet for bare at tage livet som en selvfølge.

God sommer, hvor alt er muligt!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sognegårdens egen historie

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Sommerkoncert med "Zafir" i Faaborg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Andreas Greve skruer op for kreativiteten: Ugeavisens huspoet udstiller illustrerede haiku-digte på Faaborg Bibliotek

Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Elegant, morsom og velspillet: Masser af roser til ”Hvor kragerne vender”

Midtfyns Posten

Kom ud i naturen og genskab kontakten til kroppen: Naturterapeut vil lave kurser i sin egen midtfynske naturperle

Ugeavisen Faaborg

Rasmussen ved ikke, om han er blevet fuppet: Satte cykel billigt til salg, men har ikke set en krone

Ugeavisen Faaborg

Helstegt pattegris og musik i Evalds have: Musikstationen rykker igen til Bjørnø

Midtfyns Posten

Du kan også nå at være med i konkurrencen: Se læsernes søde sommerbilleder

Ugeavisen Faaborg

En skattejagt efter vintagetøj ved Falsled Strand Camping

Ugeavisen Faaborg

Stemningsfuld fyraftenskoncert

Ugeavisen Faaborg

Hvad skal du finde på? De her bøger er gode at give i barselsgave og dåbsgave

Ugeavisen Faaborg

Nye udstillere i Tulip-bygningen

Ugeavisen Faaborg

Peter Bjerggaard fandt sin niche efter filmuddannelse på VUC Fyn Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Udskudt flere gange: Nu lægger Faaborg rammer til Danmarks første outdoor-topmøde

Ugeavisen Faaborg

Ny bar åbner i gamle, kendte lokaler: Nu skal drengedrømmen udleves

Ugeavisen Faaborg

Klumme: Hvorfor er dine billeder så grimme, og hvorfor er dine spørgsmål så dumme?

Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Når ingenting ligger fast

Ugeavisen Faaborg

Premiere på ”Hvor kragerne vender” - om bohemeliv og livet på landet

Ugeavisen Faaborg

Fjernstyrede modellastbiler i Faaborg Minibys gader

Midtfyns Posten

Pizzeria pludselig lukket: Nu står bygning og pizzaovn klar til ny lejer - du skal bare have dejen med

Midtfyns Posten

Se læsernes dejlige sommerbilleder: De første vindere i fotokonkurrencen

Ugeavisen Faaborg

Moonjam var Billums sommergave til Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Smag på øl og ost på Falsled Strand Camping

Annonce