Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Det bliver en forrygende sommer

Coronakrisen set fra Øhavsstien i Sundbakkerne mandag 25. maj 2020 klokken 19.20. Foto: Palle Søby
Annonce

Hvis H.C. Andersen havde levet i dag, havde det ligget lige til hans højreben at skrive eventyret om "Den grimme virus".

Coronakrisen har alle elementer i sig til fortællingen om, hvordan vi alle sammen måtte gå så gruelig meget igennem, før det hele blev smukt og godt.

For ikke at lyde alt for kynisk, skal jeg skynde mig at sige, at jeg selvfølgelig synes, det er forfærdeligt, at en masse mennesker i hele verden er blevet syge. At en masse mennesker er døde. At en masse firmaer og virksomheder har tabt penge og er gået konkurs. At en masse mennesker har mistet deres job. At en masse mennesker har fået spoleret deres ferieplaner, musikfestivaler, studenterfejringer, konfirmationer og så videre.

Men når det er sagt, skal jeg være ærlig og sige: For mig personligt har coronakrisen været en rigtig fin tid.

Aldrig har jeg gået og løbet så mange ture i bakkerne oven for Faaborg. Aldrig har jeg badet så meget fra Havnebadet. Aldrig har jeg nydt naturen omkring Faaborg så intenst og med så stor taknemmelighed som under coronakrisen.

Jeg har sagt til alle, jeg har mødt på min vej: "Ja, når det nu skal være, er Faaborg ikke det værste sted at bo under en global pandemi".

Vi har nok et eller andet sted hele tiden vidst det. Men jeg tror alligevel, den her krise har fået mange i Faaborg til at blive ekstra opmærksomme på, hvad det er for et fantastisk område, vi bor i. Og det tror jeg også, mange udefra kommer til at opleve i den kommende sommer.

I dagspressen kan vi læse, at Faaborgområdets hoteller og andre turistaktører har forrygende godt gang i bookingerne til sommeren 2020. Alle hoteller er næsten fuldt booket, og alle forventer en god turistsommer.

Palle Søby Foto: Kim Rune

Folk skal ikke sydpå i tilnærmelsesvis samme grad som normalt. Og hvad skal de så i stedet? Tjah, et godt bud kunne være Faaborg, og det kommer området til at nyde godt af.

Coronakrisen har lært os at finde helt ind til kernen i, hvad der er vigtigt. Og det er lige præcis det, vi fortsat kan nyde hele sommeren.

Der er meget, der har været træls. Men på bundlinjen kan det satgtens være, at det hele ender med at blive endnu bedre, end det var før coronakrisen.

Her vil jeg gerne holde fast ved noget, borgmester Hans Stavnsager sagde, da han var gæst i det indsamlingsshow, som Ugeavisen Faaborg og Det Rigtige Faaborg lavede langfredag live på Facebook.

Her sagde Hans Stavnsager noget af det mest begavede, der overhovedet er sagt i hele den her pandemi. Han sagde blandt andet:

"Man siger jo, at det først er, når vi har mistet noget, at vi sådan for alvor finder ud af, hvor meget det betyder. Vi har alle sammen mistet en større eller mindre del af vores hverdag, og jeg tror også, de fleste har oplevet, at det er de her måske lidt trivielle hverdagsting, som vi i virkeligheden savner mest."

Hans Stavnsagers pointe var, at den hverdag, vi får tilbage, når alt det her er overstået, måske viser sig at være endnu bedre end den, vi mistede. Netop fordi vi er blevet opmærksomme på, hvad det var, vi mistede - og hvor værdifuldt det i virkeligheden er.

God sommer! Det tror jeg, den bliver!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce