Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Fyn rundt på "Tour de Corona"

Kviktest i Odense Congress Center 19. december klokken 02.38. Sidst, jeg var her på det tidspunkt af døgnet, var til Maratonrock engang i begyndelsen af 80'erne. Dengang var baren åben - det var den ikke her! Foto: Palle Søby

Forleden stod jeg i kø halvanden time foran Forum Faaborg. Det var lørdag formiddag, og jeg skulle have en kviktest, så jeg kunne komme til genåbning af Helios samme aften.

Teststedet var åbent klokken 10-18, og jeg ankom klokken 9.45 i håb om, at jeg måske kunne vinde lidt tid ved at komme lidt i forvejen.

Det var der åbenbart også andre, der havde tænkt. For allerede da jeg kom, var der kø helt ned til børnetandplejen.

Annonce

Jeg sludrede lidt med nogle af de andre i køen om, hvor lang tid vi mon havde udsigt til at skulle stå i kø. Vi blev enige om, at halvanden times tid nok var et meget godt. Det kom også til at holde stik.

Halvanden times kø ved Forum Faaborg lørdag 8. maj 2021. Foto: Palle Søby

Men i stedet for at bande over at spilde halvanden time af en kostbar lørdag formiddag, kan man jo også vælge at se sådan på det, at man nu får halvanden time foræret, som man kan bruge til næsten hvad som helst - fx bare stå og ”lade tankerne fare”.

Så det gjorde jeg.

Jeg kom til at spekulere over, hvor mange steder jeg egentlig har været for at blive testet, siden coronaen blev en del af vores allesammens liv i marts 2020.


Jeg stillede mig i kø klokken 01.30, og klokken havde passeret fire om morgenen, da jeg var nået frem til selve teststedet på første sal. Jeg var hjemme igen og kunne gå i seng ved femtiden. Unægtelig en noget anderledes natlig ”bytur”.


Det er immervæk blevet til nogle stykker. Og selv om coronaen har blokeret for uendelig mange oplevelser de seneste 14 måneder, har den så sandelig også givet ”oplevelser”, som man aldrig i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Den mest bizarre coronaoplevelse, jeg endnu har haft, indtraf 19. december midt om natten. Det var dengang, de lige var begyndt at rulle kviktests ud.

En dreng fra min søns klasse havde fået corona, og jeg skulle i sommerhus i weekenden, så jeg måtte jo hurtigst muligt prøve at finde ud af, om jeg så også havde fået corona.

PCR-test på Polymeren i Årslev, sommeren 2020. Foto: Palle Søby

Jeg havde set i avisen, at der var kviktest i blandt andet Odense Congress Center - og her havde de oven i købet døgnåbent.

Aha, så kunne jeg jo bare gøre det om natten - her var der vel ikke så meget tryk på? Genialt, syntes jeg selv.

Men jeg skal da lige love for, at der var tryk på. For der var vanvittig mange andre, der åbenbart også havde tænkt, at det var genialt at gøre det midt om natten, mens alle andre nok sov.

Her mødte vi i hvert fald nogle tusind, der ikke sov.

Køen startede lige inden for indgangen, og det var trods alt heldigt, da det var tæt på frysepunktet ude på parkeringspladsen.

Men inde i den store hal, hvor der normalt er koncerter, messer, udstillinger, håndboldkampe og andre spændende begivenheder, zigzaggede køen i en lang-lang slange langs rød-hvide plastikbånd.

Undervejs passerede man blandt andet fadsølsbaren fra seneste arrangement - der var desværre bare lukket for hanerne.

Det var der bestemt ikke sidst, jeg var her i hallen på det tidspunkt af døgnet: Til Maratonrock engang tilbage i 80'erne.

De kunne nu godt have tænkt på det med fadølsbaren. Jeg kunne i hvert fald godt have skyllet et par "Odense" fadbamser ned i de to en halv time, jeg stod i kø til kviktest.

Ja: TO EN HALV TIME!

Jeg stillede mig i kø klokken 01.30, og klokken havde passeret fire om morgenen, da jeg var nået frem til selve teststedet på første sal.

Jeg var hjemme igen og kunne gå i seng ved femtiden. Unægtelig en noget anderledes natlig ”bytur”.

Og hvor har jeg ellers været henne?

Tjoh, her fornylig - 20. april - stod jeg pludselig i kø i ridecentret i Korinth, hvor der var kviktest i klubhuset. Så kunne jeg stå og kigge ud i ridehallen og mindes dengang, min datter var lille og gik til ridning her.

I kø til kviktest i Korinth Ridecenter - her gik min datter til riding for mange år siden. Foto: Palle Søby

Store bededag var Kværndrup Forsamlingshus det eneste sted med kviktest i hele kommunen. Det gav sjove minder om dengang for 30 år siden, da jeg var ansat på avisens Midtfyns-redaktion og altid skulle dække Egeskov Marked den tredje onsdag i september. Det var her uden for forsamlingshuset, den årlige stodderkåring foregik dagen efter markedet.

På en måde følte jeg, at vi også var en slags ”stoddere”, som vi stod her og ventede på at blive kildet i næsen - store bededag 2021.

Sidste sommer brugte jeg sammen med min søn halvanden time en fredag formiddag på Polymeren i Årslev. Jeg er blevet testet på Lær Dansk Sprogcenter i Odense, og i påsken blev jeg testet i Bogense Hallerne. Jeg har sørme også været uden for øen: I vinterferien blev jeg testet lige ved siden af Falck-stationen i Haderslev – da jeg var på ferie i Sønderjylland.

Så coronaen har på alle måder trukket sine fodspor - både gennem livet og landet - og ét er sikkert: Den decembernat i Odense Congress Center glemmer jeg aldrig!

Folk skulede tørstigt efter fadølsbaren, der desværre var lukket - og så kan det godt føles som lang tid at stå i kø i to en halv time i Odense Congress Center en nat i december. Foto: Palle Søby
Sådan kan man også fordrive en lørdag formiddag i maj: I kø til kviktest i Forum Faaborg. Foto: Palle Søby
På vej ind til coronatest i Korinth Ridecenter. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Bryllup

Annonce