Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Hvad man dog ikke bliver udsat for som journalist

En dreng, der kan spille på to blokfløjter samtidig - en i hvert næsebor - det skal man da skrive om i avisen. I hvert fald hvis man arbejder på Tambury Gazette som Ricky Gervais i serien After Life. Tegning: Gert Ejton
Annonce

Faaborg: I de seneste uger har jeg brugt tid på at se en fantastisk ny serie på Netflix.

After Life hedder den. En stor del af handlingen foregår i redaktionslokalet på en lille engelsk provinsugeavis, der ligesom Ugeavisen Faaborg bliver delt gratis ud i lokalområdet.

Hovedpersonen - "journalisten" Tony Johnson - spilles af komikeren Ricky Gervais, der også har skrevet manuskriptet.

Tony Johnson tilbringer sammen med sin fotograf en stor del af sin arbejdstid i læsernes bløde sofaer rundt om i lokalområdet. For der er mange sensationelle historier at fortælle i den lille by. For eksempel har et forældrepar kontaktet avisen for at få lavet en historie om deres søn. Hvorfor? Fordi han ligner Hitler.

De tager også ud til moderen, der vil have avisen til skrive om sin søn, der har lært sig selv at spille på to blokfløjter samtidig - en i hvert næsebor.

Det er alt sammen temmelig bizart og utrolig morsomt. Da journalisten forsigtigt gør Hitler-forældrene opmærksom på, at de fleste børn ville ligne Hitler, hvis man som dem har givet ham en sideskilning og malet et lille overskæg med eyeliner.

Men ikke helt så meget, vel?, lyder deres svar.

Dagligdagen på Ugeavisen Faaborg blegner lidt i sammenligningen.

Men serien sender tankerne tilbage til nogle af de lidt mere tvivlsomme historier, jeg selv er blevet sendt ud til i årenes løb.

For eksempel da jeg på en weekendvagt i 2007 skulle til hobbyfjerkræavlertræf i Ubberud Forsamlingshus for at skrive om begivenheden.

Som nørd på alle mulige andre områder, ved jeg, hvor meget man kan gå op i objekter og detaljer, der ikke siger andre ret meget.

Men her kom jeg simpelthen til kort. Med min bedste vilje kan jeg ikke sætte mig ind passionen for fjerkræ. Empatien mangler, og jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med alle de stakkels høns og duer spærret inde i deres bure.

Hjemme på redaktionen var det med en notesblok, hvor der blot stod nogle få stikord - såsom "fugleinfluenza" "unge svigter" .

Vinklen i historien blev, at hobbyfjerkræavlerne havde et stort problem med at rekruttere nye unge medlemmer på grund af flere år med fugleinfluenza-restriktioner. Og så var de i øvrigt begyndt at besøge hinanden i stedet for at samles til udstillinger. Ikke en af de historier, jeg er mest stolt af.

En anden historie, som til gengæld efterlod en lidt sjov følelse indeni, var da Krarup Friskole engang i slutningen af 1990-erne havde gjort et fantastisk scoop.

Skolen havde på forhånd diskret ladet sive til den lokale presse, at der ville komme fint besøg - en arabisk prins var på en tur rundt i Danmark, og han havde ønsket at se en helt almindelig dansk skole. Valget var faldet på Krarup Friskole, og prinsen i arabisk kjortel ankom i stor, sort limousine med sekretær og fem-seks bistert udseende bodyguards.

Det hele endte i gymnastiksalen, hvor daværende borgmester Bo Andersen tog imod som vært, og selvfølgelig var der en Aladdin-inspireret kiste fuld af slik til børnene som gave fra den arabiske prins.

Som reporter var jeg nok lidt naiv dengang, for jeg må desværre - let rødmende - erkende, at det først var langt henne i forløbet, at det gik op for mig, at det hele var et fantastisk skuespil, som skolen havde iscenesat med professionelle skuespillere. Og med en borgmester Bo Andersen, der spillede rollen som borgmester perfekt.

Er man til skæv engelsk humor med en moralsk kant, så følg Ricky Gervais i After Life.

Tro dog ikke, at det på nogen måde minder om kollega Maria Retoft Pedersens hverdag på Ugeavisen Faaborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

El-biler kan redde liv

Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce