Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Lucas har haft sit livs fedeste forår

Her på "hjemmeredaktionen" lå Lucas stort set uafbrudt i to måneder under coronakrisen. Foto: Palle Søby
Annonce

Forleden, da jeg var ude og handle i Netto, var der en dame, der spurgte mig:

"Hvordan går det med Lucas?"

Jeg kendte hende ikke, men hendes spørgsmål sagde mig alligevel et eller andet om, at Lucas måske stadig nyder en vis status som kendis-kat, selvom mine kolleger Maria, Bent og Torsten alle har mænget sig med klummer om deres "wannabe-katte".

Så måske er det tiden til en lille opdatering på, hvordan det så rent faktisk går med Lucas.

Altså overordnet går det godt. Men det gik endnu bedre for et par måneder siden, da coronakrisen toppede.

Lucas har haft et forrygende forår. Formentlig det fedeste forår i hans snart seks år lange liv.

 Palle Søby Foto: Kim Rune

I de næsten to måneder, hvor jeg arbejdede hjemmefra, og børnene havde hjemmeundervisning, lå Lucas uafbrudt på køkkenstolen lige ved siden af den, hvor jeg sad med min pc og ringede rundt til folk og forsøgte at få skrevet nogle artikler til avisen.

Jeg kan faktisk ikke erindre, at jeg på noget tidspunkt har set ham gå ud i gangen for at spise og drikke - eller ud i haven for at besørge.

Men det må han jo så have gjort om natten, mens vi andre sov.

Det var med stor misbilligelse, Lucas med et halvt øje på klem registrerede, at samfundet begyndte at genåbne, og det bekom ham tydeligvis ikke vel, da vores redaktør begyndte at mene, at vi nu skulle til at møde fysisk op på arbejde igen.

Hvis det stod til Lucas, måtte der gerne være coronakrise altid.


Men jeg var nu lidt i tvivl, om jeg skulle rose ham. For min begejstring for hans jagtinstinkter led et alvorligt knæk en dag, hvor jeg stod og snakkede med naboen hen over hækken.


Men nu er han i vid udstrækning igen overladt til sig selv, når vi er på arbejde og i skole.

Og hvad mon han så går og fordriver tiden med?

Tjah, forleden morgen kunne jeg godt høre, at der var et eller andet i gærde, da jeg kom ud i køkkenet. For han stod ude i gangen og mjavede højlydt, og det plejer at betyde, at han har slæbt et eller andet bytte ind i huset, og nu vil han gerne have mig til at komme og se det, så jeg kan rose ham for at være sådan en fantastisk kat med eminente jagtinstinkter.

Denne gang var det så en muldvarp, han havde fået fat i. Den lå død på dørmåtten, og få minutter efter havde Lucas bidt hovedet af den og ædt det.

Men jeg var nu lidt i tvivl, om jeg skulle rose ham. For min begejstring for hans jagtinstinkter led et alvorligt knæk en dag, hvor jeg stod og snakkede med naboen hen over hækken.

Vi snakkede om, hvor godt det var, at vi begge har katte, som kan holde bestanden af mus og rotter og andet utøj nede på begge matrikler. Jeg har nok stået og pralet lidt over alt det, Lucas går og fanger. Men så fortalte naboen, at han flere gange har taget Lucas i at komme over og "stjæle" det bytte, som deres kat, Mille, har fanget. Hvorefter Lucas lusker over til mig med dyret for at høste ros og anerkendelse.

Se, det var jo afslørende, og nu ved jeg, at Lucas i hvert fald er en snu lille rad.

Men når jeg kigger ud i haven, vil jeg bare sige til dig, Lucas:

Uanset om det var dig eller Mille, der havde fanget muldvarpen forleden, så bare se at komme i gang. Der er nok at tage af!

Var det mon Lucas, der selv havde fanget muldvarpen? Eller var det blot endnu et bytte, han havde hugget ovre hos naboens kat, Mille? Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce