Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Søndag formiddag tager jeg på hotel

Du får to timer med behagelig søndagsstemning, når du tjekker ind på "Hotellet" hos Ole Jacobsen. Foto: DR
Annonce

For et par uger siden skrev kollega Maria en meget stærk klumme om september. Jeg blev faktisk helt rørt, da jeg læste den. Nok fordi den bare ramte lige ind i hjertet af alt det, jeg føler for september.

Den har gennem årene udviklet sig til at blive min yndlingsmåned - hvor det i mine yngre dage var maj.

Måske meget symptomatisk, at man ligesom identificerer sig med det sted, man er i livet - også når det gælder måneder.

Nu er september forbi, og alt, hvad der kan og skal siges om september, blev sagt i Marias klumme.

I stedet vil jeg dvæle ved et andet fænomen, som jeg også holder meget af. I tid er det ikke så omfattende som september. Til gengæld indtræffer det 52-53 gange om året.

Søndag formiddag.

Kære læser: Hvordan har du det med søndag formiddag? Hvad betyder søndag formiddag for dig?


Det er ugens fedeste radioprogram. Værten, Ole Jacobsen, er helt suveræn. Med sin rolige, "bassede" stemme formår han at skabe en stemning, hvor man som lytter rent faktisk føler, at man har tjekket ind på et lækkert, cool hotel, hvor man sidder i loungen og nyder endnu en kop kaffe.


Jeg har altid haft det lidt underligt med søndag. For mig har den dag på en eller anden måde altid været lidt af et antiklimaks.

Den udgør ganske vist halvdelen af ugens fridage. Men den mangler alligevel noget i forhold til fredag og lørdag. Man har ikke på samme måde friheden til at være oppe lige så længe, man har lyst til - for man skal jo op på et bestemt tidspunkt næste morgen. Det er en ret afgørende faktor.

I barndoms- og ungdomsårene var søndag formiddag egentlig okay. Men over middag gik det galt. Lektierne hobede sig op, og det var forfærdeligt at skulle bruge hele søndag eftermiddag på at fortolke og analysere et latterligt digt fra 1800-tallet til den danske stil, man skulle aflevere om mandagen.

I dag er det noget andet. Jeg har sjældent lektier for til mandag, og derfor kan søndag formiddag i højere grad være en uforstyrret livsnydelse.

Det er den også. Især efter at jeg er begyndt at tage på hotel hver søndag formiddag.

Præcis klokken 10.03 tjekker jeg ind på "Hotellet". På Danmarks Radios P5.

Det er ugens fedeste radioprogram. Værten, Ole Jacobsen, er helt suveræn. Med sin rolige, "bassede" stemme formår han at skabe en stemning, hvor man som lytter rent faktisk føler, at man har tjekket ind på et lækkert, cool hotel, hvor man sidder i loungen og nyder endnu en kop kaffe.

Og ikke nok med det. Ole Jacobsen opbygger samtidig et lydbillede af, at de musikere, vi hører, faktisk også bor på hotellet - og nu underholder gæsterne her søndag formiddag.

Selv musikere, der forlængst er døde, bor på hotellet. Det leger vi i hvert fald.

Så du kan sagtens sidde dér i loungen og nyde din kaffe, mens Elvis Presley eller Ray Charles sidder og synger og spiller ovre i hjørnet.

Musikken er en skøn blanding af jazz, bossanova, croonere, feel good, easy listening og andet i den boldgade. Alt sammen perfekt til stemningen af søndag formiddag.

Det er ren mindfuldness. Når jeg er på "Hotellet" søndag formiddag, er jeg i flow. Jeg er en "smooth operator", som Sade sang i 1985.

Her står tiden stille. Jeg kan sidde her for evigt. Den kop kaffe, jeg er i gang med, vil aldrig få ende.

Tag nu for eksempel bare programmet 4. oktober. Klokken 10.03 lægger Randy Crawford ud med "Rio de Janeiro Blues". Allerede her falder man ned i en skøn "soft and slow" atmosfære.

Vi bliver i Rio med Lisa Nilssons "Regn i Rio". Senere kommer Ray Charles med "Here we go again" - og sådan kører det derudad lige så stille.

Man skal ikke have travlt søndag formiddag. Jeg hader, når nogen arrangerer noget, jeg er nødt til at deltage i, hvor man for eksempel skal være der klokken 9.00.

Intet burde starter før 12.00 om søndagen. Gerne tidligst klokken 13, så man kan nå at høre "Hotellet" færdig og tjekke ud på en ordentlig måde.

Du skulle prøve det, kære læser.

For eksempel på søndag. Klokken 10.03 på P5.

Jeg vil ønske dig et behageligt ophold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce