Annonce
Ugeavisen Faaborg

Undskyld, vi roder: Mere lys og luft på vej i Dagli'Brugsen Millinge

Der kommer en større montre til frugt og grønt, og de gule friser under loftet forsvinder i den nye butik, fortæller uddeler Jan Pedersen (th) og bestyrelsesformand Bent Andersen (tv). Foto Maria Retoft Pedersen
Nyt inventar, mere plads mellem varerne og et større sortiment er på vej i Dagli'Brugsen i Millinge. - Det bliver en ny og moderne butik, lyder det fra uddeler Jan Pedersen.
Annonce

Millinge: Bestyrelse, medarbejdere og andre frivillige fra Dagli'Brugsen Millinge er trukket i arbejdstøjet i disse dage. Frem mod den 1. oktober skal butikken nemlig have en ordentlig overhaling.

En stor del af non-food-artiklerne bliver rykket ud i vindfanget, så der bliver bedre plads til varerne inde i butikken. Der kommer flere reoler, indretningen nytænkes, frugt & grønt-afdelingen udvides, de gule friser rundt langs væggene pilles ned, og der kommer nyt inventar.

- Vi har været så heldige at få lov at overtage inventaret fra en lukket butik i Spodsbjerg, fortæller bestyrelsesformand Bent Andersen.

- Det bliver en helt anden købsoplevelse. Der bliver lys, luft og plads mellem tingene. Den bliver meget mere moderne, og det vil være med til at ruste butikken til fremtiden, siger uddeler Jan Pedersen, som glæder sig til at kunne tage imod kunderne i en "næsten ny" butik.

Annonce

Vejarbejde udfordrer

For det er nemlig ikke altid lige let at drive brugs. I slutningen af august kom uddeleren med et nødråb, da omsætningen i butikken var dalet drastisk. Blandt andet på grund af det vejarbejde, der i øjeblikket finder sted gennem Millinge by.

- Men folk tog det virkelig til sig og bakkede op. Efter der blev skrevet om vores udfordringer i avisen, gik vi fra at ligge på index 58 til index 100 på få dage. Folk kom langvejs fra for at handle hos os. Det blev jeg meget rørt over, siger Jan Pedersen, som dog også bemærker, at opbakningen er dalet lidt igen.

Bestyrelse og uddeler er i løbende kontakt med Coop, som bakker op om butikken og også er involveret i den forestående opgradering.

Bestyrelsesformand Bent Andersen glæder sig til at åbne en flaske bobler, når omrokeringen er overstået. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi tror på projektet, ellers ville vi ikke være gået ind i det her projekt. Det er også for at vise kunderne, at vi vil det stadig. Det er ikke en stor investering, men det er trods alt en investering, og håbet er jo, at det kan hjælpe os til at komme nogenlunde igennem året trods de udfordringer, der er og har været, siger Bent Andersen.

- Vi vil naturligvis gerne have kunderne til at købe mere her hos os, og vi vil også gerne have nye kunder. Hvis det kan løbe rundt med udgifterne, og der er råd til at vedligeholde, så er det fint, siger uddeleren.

Annonce

Giv en hånd med

Butikken lukker ikke ned under arbejdet, men der kommer nok til at rode lidt.

- Det håber vi, at kunderne har forståelse for i de her uger. Vi kommer til at tage weekender og aftener i brug, siger Bent Andersen.

Og hvis nogen skulle have lyst til at give en hånd med i nogle timer, så er man meget velkommen til at melde sig på banen, understreger han.

Inden for den nærmeste fremtid, rykker vejarbejdet helt hen foran butikken.

- Så vi kan ligeså godt bruge den her tid, hvor der måske ikke er helt så mange kunder som vanligt, til at få lavet det der nu skal laves, siger Jan Pedersen.

Af corona-hensyn bliver den "nye" butik formentlig ikke fejret med en stor fest, men lidt skal der dog gøres ud af det.

- Så måske bliver det med nogle rigtig gode åbningstilbud i stedet, siger Jan Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce