Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vær med i Klar til film - Station Nexts virtuelle filmstafet

Klar til film - Station Next er klar med en ny produktion. Denne gang bliver der dog ikke mulighed for fællesfotografering og premiere - til gengæld kan alle interesserede unge være med. PR Foto
Den verdensomspændende pandemi har skabt mange udfordringer blandt udbydere af fritidsaktiviteter for unge. Den fynske filmskole for unge, Klar til film – Station Next, har dog taget udfordringen op og lancerer nu den virtuelle filmstafet ”kigger ud på verden.”

Faaborg: Der er stille i landets klubber og øvrige indendørs tilbud for unge. Covid-19 har umuliggjort de sædvanlige aktiviteter, og dette gælder også for Faaborgs filmskole for unge, Klar til film – Station Next, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi har jo reelt ikke kunnet være sikre på vores muligheder siden marts for et år siden. Derfor er vi nødt til at tænke kreativt, og der er film jo heldigvis et herligt medium at arbejde med, lyder det fra Mikael Woelke, som er daglig leder for Klar til film – Station Next.

Den kreative løsning, Mikael Woelke hentyder til, er en virtuel filmstafet under det samlende tema ”kigger ud på verden.” Og det er ikke kun nuværende eleverne på Klar til film – Station Next, der er inviteret til at deltage:

Fakta: Klar til film - Station Next

Klar til film – Station Next er en filmskole for unge med adresse i Faaborg, og filmskolens aktiviteter udbydes af Faaborg-Midtfyn Kommune.

I de seneste år har Klar til film – Station Next blandt andet produceret julekalenderen Klar til jul og den prisvindende webserie Porno Leif – en webserie. Samtidig har filmskolen søsat et nyt, velbesøgt tilbud for de yngre årgange med YouTube-undervisning i samarbejde med den landskendte YouTuber og influencer Lasse Vestergaard.

På Klar til film – Station Next laver eleverne, foruden en række øvelser, to filmproduktioner hvert halve år, og al praktisk undervisning finder sted i samarbejde med professionelle filmarbejdere.

Se www.klartilfilm.com/nyheder/filmstafet for information og tilmelding til Klar til film – Station Nexts virtuelle filmstafet.

- Det er klart vores ambition at lave et samlende projekt. Det er faktisk altid et ønske, vi har, men her har vi en mulighed for at invitere andre med. Jeg håber i hvert fald, at unge, som ikke har kunnet starte hos os på grund af nedlukningen, vil være med i filmstafetten. Der er ikke anden binding end den tid, det tager at producere en kort film på mellem 30 sekunder og tre minutter, siger Mikael Woelke og henviser til Klar til film – Station Nexts hjemmeside, hvor interesserede kan tilmelde sig.

Annonce

Klar til at starte, når man må

Som deltager i projektet skal man følge op på den film, der kommer før. Derfor har hver deltager tre dage til at lave deres film, og de skal have set den foregående film, som de skal følge op på. Første film i den virtuelle filmstafet står til at få premiere den 18. marts, men hvis det står til Mikael Woelke, kommer en del af den virtuelle filmstafet til at foregå sideløbende med den professionelle filmundervisning, som Klar til film – Station Next har gjort til sit kendetegn:

- Der er ingen tvivl om, at vi har en masse idéer til projekter, som vi må lade ligge i skuffen lige nu. Derfor vil vi gerne benytte den nuværende situation til at producere en fælles filmfortælling for hele Sydfyn, lyder det fra Mikael Woelke, som dog håber, at det snart bliver muligt at få filmskolens elever samlet på Faaborg Gymnasium til normal undervisning med professionelle filmfolk.

Lige nu gælder det dog den virtuelle filmstafet, som Mikael Woelke håber vil blive godt modtaget af Faaborg:

- Vi håber, at vi sammen med unge filminteresserede i hele kommunen kan skabe en sammenhængende filmisk oplevelse. Lidt ligesom når man skiftes til at tegne på et foldet stykke papir. Ingen skal dog være i tvivl om, at vi er klar til at starte med normal undervisning, så snart vi kan. Så må vi jo bare udgive filmstafetten samtidig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

80 år

Annonce