Annonce
Ugeavisen Faaborg

Velgørenhed: Viking Rubber donerer 200 mundbind til Havnestuen

Alexander Mygind overrakte mundbindene til Lars Tribler. Foto: Torsten Cilleborg
Kæmpehjælp til presset værested. Produktion af mundbind er blevet en væsentlig indtægtskilde for Faaborg-virksomhed.
Annonce

Faaborg: Chefen for den internationale virksomhed Viking Rubber, Alexander Mygind Andersen, var fredag helt på hjemmebane med godgørende virksomhed.

Han troppede op ved det sociale værested Havnestuen med 200 styk genanvendelige mundbind, som Havnestuen modtog kvit og frit. De har ellers en værdi af 75 kr. pr. stk.


Vi har en målsætning om, at 10-20 procent af overskuddet fra salg af mundbind på VRmundbind.com skal bruges på velgørende virksomhed.

Alexander Mygind Andersen, administrerende direktør for Viking Rubber.


- Det er en kæmpehjælp, både praktisk og økonomisk, bemærker Havnestuens formand, det socialdemokratiske byrådsmedlem Anstina Krogh.

Donationen er en kæmpehjælp, fastslår Havnestuens formand, Anstina Krogh. Foto: Torsten Cilleborg

- Vi har store omkostninger til sprit, visirer og mundbind, og det er vores økonomi slet ikke gearet til. Så sent som søndag aften købte jeg 200 mundbind af en femmer stykket hos købmanden i min hjemby Haastrup. De er væk, hver og ét, konstaterede hun fredag formiddag.

Annonce

Selvfølgelig vil vi hjælpe Faaborg

Det var hendes byrådskollega, den ligeledes Havnestuen-aktive, Lars Tribler (V), der formidlede kontakt til Viking Rubber.

Og her var svaret fra Alexander Mygind Andersen:

- Ja, selvfølgelig vil vi da hjælpe i Faaborg. Vi har en målsætning om, at 10-20 procent af overskuddet fra salg af mundbind på VRmundbind.com skal bruges på velgørende virksomhed, så det passer fint ind i vores koncept, forklarer han.

Viking Rubber har blandt andet givet mundbind til Ungdommens Røde Kors og Kirkens Korshær, som sikrer, at også samfundets allersvageste har adgang til værnemidler mod coronaen.

Viking Rubber har hovedsæde i Faaborg, mens produktionen ligger i Vietnam, hvor hundredvis af syersker under coronaen har omstillet en stor del af produktionen til bæredygtige mundbind, der kan vaskes og genanvendes op til 30-40 gange.

Annonce

Har syet 2,5 millioner mundbind

Alexander Mygind Andersen anslår, at der efterhånden er syet op mod 2,5 millioner mundbind, der både bruges i Vietnam og i store dele af Europa. Ikke mindst har Viking Rubber et godt salg i Tyskland.

Alexander Mygind Andersen havde 200 mundbind med til havnestuen. Til højre Lars Tribler, som formidlede kontakten. Foto: Torsten Cilleborg

Men også private danske kunder er glade for Vikings Rubbers produkter, ikke mindst efter direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm har vist sig med et mundbind fra Viking Rubber.

- Det er jo ikke en blåstempling, for godkendelserne havde vi i forvejen, men vi tager det som en cadeau, at Brostrøm har haft et af vores mundbind på, siger direktøren.

Herhjemme er der solgt 30.000 af Viking Rubbers genanvendelige mundbind via vrmundbind.com, og ifølge Alexander Mygind Andersen er salget blevet et godt "støtteben" til Vikings Rubbers øvrige forretningsområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce