Annonce
Ugeavisen Faaborg

- Vi skal da ned til Line og spise frokost

Selskabet fra Frederiksværk hygger sig med Line Klivagers fiskebuffet på vej hjem fra Aarhus. Nummer to fra venstre er Jørgen Erholt, gennem 11 år formand for Tværfaglige Efterlønnere og Pensionister i Frederiksværk-Hundested. Foto: Palle Søby
Adrian Turistfart og Rejser fra Frederiksværk er faste gæster i Faaborg fire-seks gange om året, når selskabet kører udflugter med pensionister fra Nordsjælland. Blot fordi Line Klivager tog telefonen en dag i maj 2016 og sagde: "Okay, så åbner jeg".
Annonce

Faaborg: Foreningen med det mundrette navn "Tværfaglige Efterlønnere og Pensionister i Frederiksværk-Hundested" har netop været på sin store årlige bustur. Denne gang gik turen til Aarhus med to overnatninger på Radisson Blu Scandinavia lige bag musikhuset.

Og hvad har det så med Faaborg at gøre? En hel del faktisk.

For på vejen hjem tager bussen lige en afstikker fra motorvejen ved Odense og kører til Faaborg, hvor den parkerer foran Faaborg Røgeri Café. Her skal de 35 deltagere spise frokost som afslutning på turen inden det sidste stykke hjem til Frederiksværk.

Alt sammen bare fordi Line Klivager var frisk og tog telefonen en dag i maj 2016.

Jørgen Kristensen, chauffør og turleder hos Adrian Turistfart og Rejser i Frederiksværk, fortæller, hvad der skete dengang:

- Foreningen var dengang på tur til Sydfyn 1.-3. maj. Vi boede i Svendborg og var også ovre på nogle af øerne. Vi havde hørt om Faaborg og ville gerne prøve at tage hertil. Vi ledte efter et frokoststed, og jeg ringede rundt, men alt var lukket. Endelig var der én, der tog telefonen. Det var Line Klivager. Først sagde hun, at de jo egentlig havde lukket. Men da jeg sagde, at vi kom en busfuld på 46 personer, sagde hun: "Godt, så lukker jeg op".

Der er opstået et supergodt venskab og samarbejde mellem Line Klivager og Jørgen Kristensen fra Adrian Turistfart og Rejser i Frederiksværk, som nu kommer med en busfuld fire-seks gange om året. På turen her har Jørgen Kristensen sit treårige barnebarn Bastian med. Foto: Palle Søby
Annonce

Afsmittende effekt

Det var en klog beslutning, for det har siden ført en hel masse godt med sig.

- Det var starten på et supergodt samarbejde med Line. Siden dengang har vi været her fire-seks gange om året. I dag spiser vi bare frokost, men når jeg kommer næste gang senere i maj, skal vi både på tur med veterantoget til Korinth og på rundtur med vægterne. Og det er alt sammen noget, Line har formidlet, fortæller Jørgen Kristensen.

- Der er mange gengangere på turen i dag, og jeg kan godt love dig, at Line er lige så populær i Nordsjælland som i Faaborg. Jeg hører af og til, at når folk, der har været med på vores ture, senere kommer til Fyn på egen hånd, fortæller de: "Og så var vi da lige inde hos Line og spise frokost", tilføjer Jørgen Kristensen.

- Det er hele hendes måde at tage imod folk på. Og så selvfølgelig de ting, hun serverer. Hun er god til at fortælle historier om stedet. For deltagerne på turene er det også vigtigt, at hendes mor er her, siger Jørgen Kristensen, mens Line og hendes mor, Tine Pedersen, har travlt med at fylde op i buffeten og servere drikkevarer til gæsterne.

Annonce

Lyt til Line!

- Hvis jeg skal komme med et råd til turisterhvervet i Faaborg, så er det: Lyt til, hvad Line siger. Faaborg kunne sagtens få flere pensionistforeninger og busselskaber til at tage på miniferie herned, siger Jørgen Kristensen.

Han har haft sit treårige barnebarn, Bastian med på hele turen, og han får en stor is, mens pensionisterne nyder Line Klivagers fiskebuffet og røgeriøl.

- Det er et skønt sted at komme. Vi kan tydeligt huske, at vi var her for nogle år siden, siger en af turens deltagere, Annelise Larsen.

Tværfaglige Efterlønnere og Pensionister i Frederiksværk-Hundested kan i år fejre 40-års jubilæum. Jørgen Erholt har været formand de seneste 11 år, og for ham er det sociale element vigtigt. Også i den forstand passer besøget på Lines café fint ind i ånden og hele konceptet.

Adrian Turistfart og Rejser er endnu ældre. Det har eksisteret i 46 år og har kørt for de tværfaglige efterlønnere og pensionister gennem alle årene.

Og man gætter næppe forkert ved at påstå, at det ikke er sidste gang, de besøger Faaborg og Line Klivager.

Der er mange grunde til, at Line Klivager er lige så populær i Nordsjælland som i Faaborg. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce