Annonce
Ugeavisen Faaborg

Viking Rubber omstiller vietnamesisk produktion til genanvendelige mundbind

Viking Rubbers mundbind kan vaskes og genbruges op til 30 gange. Privatfoto.
Direktør Alexander Mygind Andersen håber at få lov til at hjælpe dansk sundhedsvæsen med bæredygtigt produkt
Annonce

Faaborg: Viking Rubber Co. med hovedsæde i Faaborg har udviklet genanvendelige stof-mundbind med et særligt antibakterielt stof, som kan vaskes 30 gange og stadig have den antibakterielle virkning. 300 syersker er allerede i gang med at producere to millioner mundbind på fabrikken i Vietnam.

De er bestilt af blandt andet supermarkedskæder og apoteker i Vietnam. De første 200.000 er sendt ud til kunderne.

Virksomheden, der normalt producerer avanceret arbejdstøj til blandt andet havne og lufthavne, er nu gået i gang med at søge om eksporttilladelse, så de også kan sælge mundbindene her i Danmark og Europa.

Alexander Mygind Andersen er CEO i virksomheden og skulle have været ude på fabrikken i Vietnam her i marts, men er blevet på Fyn netop på grund af Corona-krisen. Han håber, at Viking Rubber Co. kan være med til at gøre en forskel i den store krise:

- Vi vil gerne støtte op om et bæredygtigt alternativt til engangsmaskerne, og mange steder er de en mangelvare lige nu. Så kan vi gøre en forskel for både sygdomsbekæmpelsen og bæredygtigheden, skal vi klart gøre det. Det er ikke noget, vi tjener noget særligt på, må vi indrømme. Men det er vigtigt for os. Vi vil gerne gøre vores i denne tid, siger han i en pressemeddelelse.

Fabrikken har hele tiden kørt på fuldt blus og har egentlig ordrer nok at producere. Men nogle ordrer har først levering om noget tid og kunne derfor udskydes, så der blev plads til de nye produkter i produktionen.

300 syersker sætter arbejdstøjet på pause og producerer 2 mio. mundbind. I Vietman er der påbud om, at folk, der færdes ude, skal bære mundbind. Privatfoto.
Annonce

Lovpligtigt med mundbind i Vietnam

Udviklingen af mundbindet er sket på Viking Rubbers tekstilfabrik i Vietnam efter et ønske fra den Vietnamesiske regering. Der er påbud om, at man ikke må gå udenfor uden mundbind derude nu for at hindre smittespredning.

Da mundbind er et andet produkt end det, Viking Rubber Co. normalt producerer og eksporterer, skal virksomheden i Vietnam søge om en særlig eksporttilladelse for at få lov at sende de efterspurgte mundbind ud i verden. Alexander Mygind Andersen håber, det kan gå hurtigt, så de kan få den tilladelse og kunne hjælpe eksempelvis sygehuse herhjemme.

Fabrikken har den højeste sikkerhedsstandard indenfor tekstil. Det betyder, at de må lave produkter, der i yderste konsekvens kan sikre livet på den, som bærer det. Det kan eksempelvis være branddragter og skæretøj.

Arbejderne på virksomheden er derfor vant til striks kvalitetskontrol og håndterer normalt komplekse produkter. Alexander Mygind Andersen mener, det er derfor, den vietnamesiske regering har givet netop dem tilladelse til at udvikle og producere mundbindet.

- Vores direktør i Vietnam engagerer sig meget, fordi Vietnam er udsat. De bor tæt og har et dårligere sundhedssystem. Det er vigtigt, at medarbejderne har det godt og holder sig stærke og raske. Og at landet udvikler sig, fortæller han i pressemeddelelsen.

Det vietnamesiske sundhedssystem er langt fra så udviklet som det danske, og der er en generel frygt i samfundet for sygdommen. Derfor har direktøren på fabrikken i Vietnam også skruet op for at undervise medarbejderne i rengøring, så de sikrer, at der både er rent på fabrikken og hjemme hos dem selv.

Direktør Alexander Mygind Andersen, Viking Rubber, vil gerne levere mundbind til Danmark, man han skal bruge en godkendelse fra sundhedsmyndighederne og en eksportilladelse fra fra Vietnam. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce