Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vil du bo på en ny måde: Faaborgs gamle sygehus bliver bofællesskab for unge og gamle

Håndværkerne er i gang på Faaborgs gamle sygehus. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fyns Almennyttige Boligselskab inviterer til to informationsmøder omkring den nye boligafdeling, Frits Jørgensens Have, i Faaborgs gamle sygehus.
Annonce

Faaborg: 40 boliger til henholdsvis seniorer (50+) og til familier, et fællesrum med storkøkken, spisesal, værksteder og urtehaver med mulighed for samvær på tværs af generationer.

Sådan er planen for Frits Jørgensens Have, Fyns Almennyttige Boligselskabs nye afdeling, på Faaborgs gamle sygehus. Tanken er, at Frits Jørgensens Have skal danne rammen om et nyt generationsfællesskab, hvor ældre, enlige, par og børnefamilier kan bo dør om dør.

Ifølge en pressemeddelelse oplever FAB (Fyns Almennyttige Boligselskab, red.) en stigende interesse for at bo i bofællesskab.

- Det er utroligt glædeligt og spændende, at vi nu kan starte projekteringen af Frits Jørgensens Have, hvor de fremtidige beboere også vil få indflydelse på fællesskabets værdier. Tanken om et generationsfællesskab skal både styrke evnen til at hjælpe hinanden og også styrke gode og nære relationer på tværs af generationer, siger projektleder Franz Leitner.

Lørdag d. 9. marts fandt det indledende informationsmøde omkring den nye boligafdeling sted. Her kunne potentielle fremtidige beboere blive præsenteret for projektet og tankerne bag. Derudover blev de fremmødte også blive inddraget i processen gennem en workshop omkring generationsfællesskabets værdier. Et lignende møde bliver afholdt den 13. marts klokken 19-21 i den eksisterende gymnastiksal ved Faaborg Sygehus med indkørsel fra Frisenvænget.

Annonce

Færdigt i 2021

Det gamle Faaborg Sygehus har fået navnet Frits Jørgensens Have efter arkitekten af samme navn, der i starten af 1900-tallet tegnede en lang række markante bygninger i Faaborg og omegn, herunder sygehusets hovedbygning.

Boligerne i Frits Jørgensens Have får en størrelse på mellem 55-115m2. Alle boligerne får eget køkken og badeværelse.

Faaborg Sygehus lukkede i 2011, siden har de nu tomme bygninger været brugt til forskellige, midlertidige formål.

Byggeriet forventes færdigt i slutningen af 2021.

- Byggeri er en svær størrelse. Pludselig kan der ske noget. Men det er ikke helt skævt, siger Franz Leitner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce