Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vil styrke Faaborg Gymnasium: Lægerne I Holkegade opretter nyt legat

Lars Kensmark, Sarah Dalskov og Thorbjørn Haslund står bag det nye legat. Privatfoto
Når eleverne fra Faaborg Gymnasium den 28. juni dimitterer efter endt gymnasietid, vil der i år være en ekstra gevinst for en udvalgt afgangselev.
Annonce

Faaborg: De tre indehavere af Lægerne I Holkegade, Lars Kensmark, Thorbjørn Haslund og Sarah Dalskov, har netop offentliggjort et nyt legat, der skal uddeles årligt til en elev fra Faaborg Gymnasium. Foruden anerkendelse og et håndtryk fra en af indehaverne af Lægerne I Holkegade, vil eleven modtage et legat på 11.000 kroner.

Det fortæller lægehuset i en pressemeddelelse.

Legatet blev stiftet i 2018 og skal i år uddeles for første gang. Det løber frem til 2028. Eleven, der modtager legatet, vil blive vurderet efter legatets påskrift:

”Legatet uddeles til en elev, der har gjort sig bemærket ved at gøre sig usædvanligt umage, som har bidraget til en god stemning på gymnasiet, og som har formuleret nogle klare visioner for sin fremtid.”

- Vi har lagt vægt på ikke at belønne det elitære. Vores tanke har været at påskønne en elev, der har gjort sig umage med at udvikle sig selv under de rammer, der er i gymnasietiden. Måske har eleven bidraget til at sætte gymnasiet i et godt lys ved fx at skabe aktiviteter i byen, forklarer læge Lars Kensmark i pressemeddelelsen.

Annonce

13 legater i alt

Stine Bekker Hansen sidder med i gymnasiets legatudvalg, og hun er meget glad for, at der er lokale kræfter, der støtter op om Faaborg Gymnasium. Legatudvalg består, foruden Stine Bekker Hansen, af Louise Holm, og udvalget indhenter information om mulige legatmodtagere fra gymnasiets øvrige lærere og indstiller så tre elever ud fra de opstillede kriterier. Herfra er det et samlet lærerkollegie, der finder vinderen.

Faaborg Gymnasium har i forvejen en stærk tradition med legater, og med legatet fra Lægerne I Holkegade vil der i år blive uddelt hele 13 legater.

Både Thorbjørn Haslund og Sarah Dalskov har selv gået på gymnasiet, og det samme har Lars Kensmarks tre børn.

- Vi har lagt meget hjerteblod i det her. Vi ser det som vores lille bidrag til at styrke Faaborg Gymnasium som et fedt sted vælge. Så er der lige et lille slag med halen til sidst i uddannelsen. Med legatet håber vi at styrke gymnasiet som det uddannelsesmæssige fyrtårn, det er, og så er det en måde, hvorpå vi kan give noget tilbage til et sted, der har betydet meget for os, siger læge Lars Kensmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce