Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vind billetter til jernbanemuseum: Sommerferie for fuld damp

I sommerferien kan du komme ud og køre med Danmarks Jernbanemuseums kopi af damplokomotivet Odin. Foto: Flemming Wedell
Vær med i konkurrencen om fire familiebilletter til Danmarks Jernbanemuseum i Odense i sommerferien.
Annonce

På Danmarks Jernbanemuseum kan du køre med veterantog for fuld damp tirsdage, onsdage og torsdage i uge 27-32. Det er en helt speciel oplevelse for børn og voksne. Trækkraften er Odin -  museets kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846. Det har taget 14 år at bygge Odin, og i september 2018 stod lokomotivet klar. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger er gået tabt, og det oprindelig Odin er ophugget. De enkelte dele til Odin er produceret af specialhåndværkere, og lokomotivet er bygget med stor indsats fra museets frivillige.

Lokomotivfører Jørgen Lindevall, som har tegnet og bygget Odin sammen med museets frivillige. Foto: Flemming Wedell

Få en tur i de smukke, gamle vogne på museets egen banestrækning. Det emmer af historie og nostalgi, når I står tæt på det store damplokomotiv, indhyllet i røg, damp og en duft af kul. Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause. En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er inkluderet i entréen. Der kan være dage, hvor Odin ikke er trækkraft. I stedet vil det være damplokomotivet K 563 fra 1899.

Annonce

Vind familiebilletter

Hvis du har lyst til at få en tur med Odin - og i det hele taget opleve alt det andet på jernbanemuseet, kan du deltage i en lille sommerkonkurrence her i ugeavisen.

Vi sætter fire familiebilletter på højkant. Du skal blot svare på spørgsmålet:

Hvor mange år har det taget at bygge kopien af damplokomotivet Odin?

Send dit svar på mail til redaktion@uaf.dk senest søndag 21. juni. Husk at skrive både navn og adresse, da billetterne bliver sendt direkte til vinderne.

En familiebillet giver adgang for to voksne og to børn (5-17 år). Børn under fem år har gratis entré. Hver familiebillet har en værdi af 320 kroner. Alle aktiviteter som kørsel med veterantog og minitoget er inkluderet i entrébilletten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce