Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vind en snorkeltur til stenalderen med Øhavsmuseet og ugeavisen

To heldige læsere kan få sig en tidlig julegave. Vi udlodder nemlig to snorkelture i samarbejde med Øhavsmuseet. Foto: Øhavsmuseet
Svar rigtigt på spørgsmålet, og så er du med i konkurrencen om snorkeltur for to, som Øhavsmuseet og Ugeavisen Faaborg udlodder i denne uge.
Annonce

Faaborg: I denne uge har du mulighed for at vinde et helt unikt indblik i et stykke danmarkshistorie – set fra en noget anderledes vinkel end ellers.

For 9000 år siden var Danmark beboet af jægere, der levede i de dybe skove og langs bredderne af store floder og søer. Ude i den store verden var istidens gletsjere for længst begyndt at smelte, og alt vandet flød tilbage i havene og fik dem til at stige. De steg ganske meget, faktisk hele 140 meter over nogle tusinde år.

Havene begyndte at opsluge store landområder, og menneskene blev tvunget til at trække sig tilbage og finde nye bopladser. Havet var dog en gave til disse mennesker, for det gav fisk, skaldyr og havpattedyr i rigelige mængder.

I denne uge har du mulighed for at vinde en snorkeltur til fortiden. Øhavsmuseet udbyder snorkelture, hvor man kan se nærmere på bopladserne fra denne periode. De ligger på ganske få meter vand langs de sydfynske kyster, og hvis man ved, hvad man skal kigge efter, er de lette at få øje på.

Våddragt, snorkel, maske og svømmefødder lånes af Øhavsmuseet, man skal blot medbringe badetøj og håndklæde, og så skal man kunne svømme.

Alle fra 14 år og opefter kan deltage i turene. Er man under 16 år, skal man dog have følge af en voksen.

Alle får en grundig introduktion til udstyret og de vigtigste snorkel-teknikker, som man får lov at teste af på en lille ”prøvebane”. Derefter tager deltagerne ud til det store undersøgelsesområde, som er markeret med bøjer, så det er let at finde rundt.

Turen varer alt i alt tre timer, heraf cirka 1,5 time i vandet afhængig af temperatur og fysik. Der kan deltage op til 12 personer på en snorkeltur.

Undervejs er der rig mulighed for at stille spørgsmål til arkæologerne, ligesom du også kan få lov at gå på opdagelse på egen hånd inden for det afmærkede område.

Foto: Øhavsmuseet
Annonce

Vær med i konkurrencen

I denne uge udlodder Ugeavisen Faaborg i samarbejde med Øhavsmuseet en snorkeltur for to personer. For at være med i konkurrencen skal du svare på dette spørgsmål:

Hvad kan du sammen med Øhavsmuseet opleve på snorkelturen?

Send dit svar til redaktion@uaf.dk senest fredag 6. december klokken 12. Husk at oplyse dit navn og adresse i mailen. Du kan også aflevere dit svar fysisk i mediehuset, Kanneworffs Gaard, Torvet 8b, Faaborg. Mærk gerne din besvarelse ”snorkeltur”.

Blandt de rigtige svar trækker vi en vinder af de to snorkelture, som vil blive offentliggjort i avisen 10. december.

Snorkelturene - som også er en oplagt julegaveidé - kan bookes via Øhavsmuseets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce