Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vinterens operaer og balletter i Helios

Anna Netrebko er Macbeths onde hustru.
Annonce

Faaborg: Helios-Teatret blænder op for en ny opera- og balletsæson torsdag den 10. oktober kl. 19, hvor Verdi's "Macbeth" er på plakaten, her i en opsætning fra Staatsoper Berlin 2018.

Der vises i alt fem operaer, heraf en direkte transmission fra Pariseroperaen, og to balletter i vinterens løb. Hele tre af operaerne er skrevet af Verdi. Ud over "Macbeth" er det "Aida" og "Skæbnens magt".

Flere af operaerne er henlagt til nutidige rammer, men juleklassikeren, balletten "Nøddeknækkeren", er et sandt overflødighedshorn af farverige 1800-tals-kostumer, flotte og overdådige scenografier og masser af dansere, ikke mindst børn.

I åbningsforestillingen "Macbeth" har instruktøren Harry Kupfer hensat handlingen i Shakespeares tidløse drama til det 20. århundrede. Kupfer lader hele scenen blive udspillet på en byggeplads i fjerntliggende byområder. Titelrollen synges af 78-årige Plácido Domingo. Stemmen er slående frisk og ved magt, og han kan stadig styre scenen imponerende i øjeblikke af højeste drama. Anna Netrebko er hans hustru af en vampyr, der driver sin mand til at myrde sin konge og slægtning.

Torsdag den 7. november gælder det Mozarts "Tryllefløjten", søndag den 1. december kl. 16 Tjajkovskijs "Nøddeknækkeren", torsdag den 23. januar Verdis "Aida", torsdag den 27. februar den legendariske opførelse af "Svanesøen" fra 1966 med Rudolf Nureyev og Margot Fonteyn som solodansere. Optagelsen er blevet renoveret og digitaliseret. Tirsdag den 17. marts er der direkte transmission fra Operaen i Paris, der viser Massenets "Manon", og sæsonen slutter torsdag den 14. maj med Verdis "Skæbnens magt".

Der er som sædvanlig en pausedrink inkluderet i billetprisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce