Annonce
Ugeavisen Faaborg

Vulkanologi og andre lyriske abstraktioner

Vulcanologies, Planche III. Pressefoto
Annonce

Faaborg: Kunstforeningen for Faaborg og Omegn udstiller. Maleren og grafikeren Pierre Alechinsky (f.1927) er blandt Europas mest indflydelsesrige nulevende kunstnere.

Han tilsluttede sig i 1949 kunstnergruppen Cobra, hvor han deltog i gruppens kunstneriske fællesarbejde og produktionen af gruppens tidsskrift. Det fjernøstlige islæt i hans kunst – den sikre streg, inspireret af kalligrafien – er tillært fra hans virke i Japan. Temaerne i værkerne er mangfoldige og forskelligartede og i store formater.

Gennem Cobra blev der et tæt venskab til danske kunstnere. Pierre Alechinskys nære venskab til Asger Jorn resulterede i et mangeårigt og frugtbart kunstnerisk samarbejde mellem de to. Alechinsky har efter Jorns død i 1973 doneret en række betydningsfulde værker af anerkendte europæiske kunstnere og henved 400 af egen produktion til Museum Jorn, Silkeborg.

Det er et udvalg af hans egne værker, der vises i Faaborg. Værkerne kan ses frem til 31. januar 2021, Konservesgaarden, Faaborg Museum. Åbningstider følger museets.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce