Annonce
Ugeavisen Grindsted

Mindegudstjeneste: Årsdag for folkedrab samlede tamilere i Grindsted Kirke

Sognepræst Steen Søvndal stod for gudstjenesten. Privatfoto
Fredag eftermiddag var tamilere fra Billund Kommune samlet i Grindsted Kirke for at mindes de faldne ved folkedrabet for ti år siden.
Annonce

Grindsted: Lørdag d. 18. maj er det præcis et årti siden, at knap 147.000 tamilere på Tamil Eelam blev myrdet eller forsvandt under et grusomt folkemord, Mullivaikal Massakren. For at markere denne grusomme dag blev der fredag d. 17. maj afholdt mindegudstjeneste i Grindsted Kirke af de lokale tamilere i Billund Kommune.

- På dagen blev vores familie, venner og frihedskæmpere, der blev brutalt myrdet under Mullivaikal Massakren, mindet med en rørende tale, prædiken, blomster og lysceremoni. Der er nu gået 10 år, og den srilankanske regering har stadig ikke taget ansvaret for folkemordet på tamilerne, selv efter utallige beviser for deres frygtelige handling. For at få vores retfærdighed har tamilere over hele verden mindedes de tusindvis tamilske ofre for folkemordet. Hvert år mødes tamilere fra hele Danmark i København, fortæller Selvan Selva i en pressemeddelelse fra DTSU, Det tamilske samordningsudvalg.

I forbindelse med 10 års dagen ville mange tamilere mødes igen på Christiansborg Slotsplads i København og gå en fredsmarch fra Folketinget til Rådhuspladsen.

- Denne mindedag er et råb om, at tamilere stadig i dag ikke har fået retfærdighed, og vi vil råbe, indtil vi får vores retfærdighed, lyder det i pressemeddelelsen.

Mange deltog i mindeceremonien: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce