Annonce
Ugeavisen Grindsted

1300 håndboldspillere skulle have deltaget: Årets udgave af DJS Cup er aflyst

På grund af forsamlingsforbud og andre restriktioner er det ikke muligt at afvikle årets udhave af DJS Cup, som derfor er aflyst. Arkivfoto: Christer Holte
Den aktuelle coronasituation gør det ikke muligt for GGIF Håndbold at gennemføre dette års udgave af DJS Cup. Det traditionsrige håndboldstævne er derfor aflyst, men vender efter planen stærkt tilbage i 2021.
Annonce

Grindsted: Årets udgave af den traditionsrige håndboldturnering for ungdomshold, DJS Cup, er aflyst. Stævnet skulle have fundet sted i weekenden 18. - 20. september, men coronavirussens seneste udvikling har nu gjort, at arrangørerne, GGIF Håndbold, har besluttet sig for at trække stikket og helt droppe årets udgave af stævnet.

- Vi har fulgt regeringens retningslinjer omkring forsamlingsforbuddet tæt, vi har løbende været i dialog med Dansk Håndboldforbund, og vi har vitterligt siddet med fingeren på aftrækkeren og ventet til det allersidste med at tage en beslutning, om vi skulle gennemføre eller aflyse stævnet, fortælles det i en pressemeddelelse af Carsten Riemann, som er en del af det udvalg, der arrangerer DJS Cup.

Annonce

Stævnet var udsolgt

DJS Cup bliver afviklet i en lang række haller, og da mange af deltagerne desuden skal indkvarteres på skoler eller i institutioner, er der tale om et større logistisk puslespil, der skal gå op. Det plejer at forløbe uden de store problemer, og der har da også være stor interesse for at være med i stævnet.

DJS Cup

Det er Den Jyske Sparekasse, der er hovedsponsor for stævnet - deraf navnet.

I 2019-udgaven af stævnet var der deltagelse af cirka 1300 spillere fordelt på 113 hold fra 18 forskellige klubber.

Stævnet blev afviklet i seks haller: Tre haller i Magion samt i Lynghallen, Sdr. Omme og Filskov.

Omkring 100 frivillige arbejdede sidste år hele weekenden for at få det hele til at klappe.

- Vi stod i begyndelsen af juni og kunne igen meddele, at vi havde udsolgt til stævnet. Men desværre kunne vi også fra et helikopterperspektiv se, at genåbningen og restriktionerne omkring afstandskrav og forsamlingsforbud desværre ikke talte i vores favør, siger Carsten Riemann i pressemeddelelsen.

Annonce

Forsøgte med alternativer

Da coronahistorierne i løbet af de seneste uger begyndte at blive mere og mere negative, forsøgte man i udvalget derfor, om stævnet måske kan finde sted på en alternativ måde. Men det lykkedes ikke at finde frem til en mulighed.


Vi stod i begyndelsen af juni og kunne igen meddele, at vi havde udsolgt til stævnet. Men desværre kunne vi også fra et helikopterperspektiv se, at genåbningen og restriktionerne omkring afstandskrav og forsamlingsforbud desværre ikke talte i vores favør.

Carsten Riemann, GGIF Håndbold


- Vi mødtes i udvalget for at se, om vi kunne finde et alternativ til et stævne med forplejning og overnatning, og vi arbejdede derfor videre med at arrangere en-dags-stævner uden forplejning. Desværre har vi i sidste uge måttet erkende, at den seneste udvikling i smittetrykket og usikkerheden deraf måske har været medvirkende til den manglende opbakning. Derfor vil vi hellere gemme krudtet og vende tilbage næste år med et stævne, som vi og klubberne kender det – og heldigvis har de tilmeldte klubber allerede meldt tilbage, at de hellere end gerne vil deltage i 2021, så vi har mødt ufattelig stor opbakning, siger Carsten Riemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce