Annonce
Ugeavisen Grindsted

25-årige Mathias arrangerer traktortræk for hele familien - og sender overskuddet til udvikling af Hejnsvig

Mathias Larsen har længe tænkt på at holde et privat traktortræk - og det har han nu arrangeret i Hejnsvig, og alle er velkomne. Foto: Lise Nørgaard
Mathias Larsen er vildt forelsket i traktorer og store maskiner, og det er en del af grunden til, at han siden januar sammen med gode venner har været i gang med at arrangere Hejnsvigs første traktortræk. De har netop lukket for tilmeldinger og håber på 500 besøgende lørdag den 11. september. Overskuddet går til Hejnsvigs udvikling.

Hejnsvig: Traktorerne og maskinerne tårner sig op over 25-årige Mathias Larsen. Mellem maskinerne er han i sit es. Han bor på en landejendom udenfor Hejnsvig og har her flere Claes-traktorer og store maskiner med sin far, som han driver 350 hektar jord sammen med.

Omme bagerst i laden står der også en rigtig traktortræk-traktor, som han selv byggede op, da han var 16 - det er sådan én, der larmer og ryger.

Den skal også med, når han den 11. september arrangerer sit første traktortræk i Hejnsvig i samarbejde med kammerater og familie.

Annonce

Men det er ikke de traktorer, der kommer til at fylde mest på dagen. Det er de helt almindelige traktorer, som bønderne kører i på marken. Det er nemlig dem, folk har flest af i Hejnsvig og omegn.

Øltelt og hoppeborg til børnene

- For mig handler det om at samle de lokale landmænd, så de kan få lov at dyste mod naboen og hinanden, smiler Mathias Larsen, der har gået med tanker om at arrangere et privat traktortræk i en del år.

- Jeg kunne godt gå i byen og få noget til at ske på den måde, men det interesserer mig ikke. Jeg er vild med maskiner og vil gerne lave noget, jeg kan lide, siger Mathias Larsen. Foto: Lise Nørgaard

- Jeg har altid selv syntes, at det er sjovt at køre traktor og at være med ude til stævner og være på en plads, hvor der sker noget, fortæller Mathias Larsen, der i januar tog hul på planlægningen sammen med sin kæreste, Eliza.

Vi drømmer om at lave et øltelt om aftenen med livemusik. Der kunne også komme boder og tombolaer til. Vi turde ikke i år, fordi det er første gang.

Mathias Larsen

I maj fik han godkendt sin ansøgning, og så er det gået slag i slag siden, og han er ret sikker på, at der nu er styr på det hele.

Der bliver således et øltelt, et madtelt, en hoppeborg til børnene og en stor container med korn, hvor man kan finde karameller og legetøjstraktorer, og rigtig meget af det er sponsoreret af gode mennesker fra Hejnsvig.

Annonce

Nemmere til næste år

Alt i alt har Mathias Larsen og Hejnsvigs arbejdsgruppe bag et nyt fælles samlingspunkt samlet 50-60 frivillige, der skal hjælpe til på dagen, og det ville netop ikke være muligt uden hjælp ifølge Mathias Larsen, der giver overskuddet fra dagen til udvikling af Hejnsvigs skole og idrætsfaciliteter.

Traktortræk

  1. Fra klokken 12 lørdag den 11. november kan man opleve traktortræk i Hejnsvig. Det foregår på en mark lige udenfor Hejnsvig på adressen Kirkevej 32.
  2. Arrangørerne undskylder på forhånd til de naboer, der bliver berørt af larm, men for at man kan komme gående fra byen, er det nødvendigt at det ligger nogenlunde i nærheden.

- Jeg er selv interesseret i en god udvikling af byen. Jeg bruger ikke faciliteterne selv, men når jeg engang får børn, så gør de måske, og jeg synes, det er vigtigt, at der sker noget. I små byer kommer man hinanden ved på en anden måde end i større byer, og det kan jeg godt lide. Der er ikke de samme muligheder som i en større by, men der kan sagtens ske noget alligevel, påpeger Mathias Larsen.

Det sværeste i processen har for ham været at få de nødvendige ansøgninger og godkendelser i hus.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at det ville blive så stort og bøvlet et arbejde, men forhåbentligt går det så nemmere næste år, siger Mathias Larsen.

Annonce

At køre traktor er fedt

Drømmen er nemlig at gøre traktortræk i Hejnsvig til en årlig begivenhed, og det må gerne vokse sig større hen ad vejen.

- Vi drømmer om at lave et øltelt om aftenen med livemusik. Der kunne også komme boder og tombolaer til. Vi turde ikke i år, fordi det er første gang. Hejnsvig Marked er først på året, og så kunne der godt ske noget i anden halvdel af året også, konstaterer Mathias Larsen, der er født og opvokset i Fugdal.

Han har dog altid gået i skole i Grindsted. Tilknytningen til Hejnsvig er derfor ikke så stor.

- Men jeg synes, de gør det godt i Hejnsvig - og jeg bor jo her, så det er logisk at gøre noget her, konstaterer Mathias Larsen.

Høsten er i hus, men såmaskinen får ikke lov at holde fri endnu. Foto: Lise Nørgaard

Når han ikke arbejder i marken, sælger han traktorer ved Maskinland i Grindsted. Det er hans far, der er indehaver.

Traktorer har altid fyldt og fylder stadig meget - og hvert år er det en fest - sammen med kammeraterne at komme ud og høste og køre traktor.

Traktortræk-traktoren er fra 60'erne og 60 år gammel. Mathias Larsen har selv bygget den op, da han var 16. Foto: Lise Nørgaard

- Der kommer altid en 8-10 mand i høstsæsonen og hjælper til. Så holder de sommerferie og kommer herud, og nogle af dem har børnene med, og de synes, at maskinerne er helt vildt fascinerende - og sådan tror jeg, at det er lidt for os alle. Vi er ikke blevet helt voksne endnu, griner Mathias Larsen, der samtidig er taknemlig for den hjælp, der er i det.

- Vi kunne ikke gøre det uden, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bridge begynder igen på fredag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

33-årig kørte bil uden at have kørekort

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jakkeindsamling: Kom ind til Sport 24 med din gamle jakke og støt Røde Kors

Ugeavisen Grindsted

Bedre vilkår for de sociale væresteder

Ugeavisen Grindsted

Test når det giver mening

Ugeavisen Grindsted

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Rotary Klub støtter nødstødte familier

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Nødvendig udskiftning på kirkeministerbænken

Ugeavisen Grindsted

Kom og prøv at køre grønt

Ugeavisen Grindsted

Afgående byrådsmedlem er ny formand for integrationsforening

Ugeavisen Grindsted

Badawi åbner ny bod på street food: De milde øjne bag disken har set de mest forfærdelige ting

Ugeavisen Grindsted

Se her, hvem der er med i kampen om Rødder og Vinger-prisen

Billund Ugeavis

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Ugeavisen Grindsted

Bettina har elsket historie, siden hun var barn: Nu har hun fået et drømmejob på museet

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Ældre Sagen går travlt efterår i møde

Ugeavisen Grindsted

Lars Lilholt spiller julekoncert i Magion

Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Ugeavisen Grindsted

3F støtter op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Annonce