Annonce
Ugeavisen Grindsted

30 år i Jysk: Birgit skal ingen steder

Butikschef Birgit Topbjerg Sørensen har været ansat 30 år i Jysk. Hun står i spidsen for butikken i Grindsted, og er så glad for jobbet, at hun ikke har tænkt at gå nogen andre steder hen. Foto: Jacob Schultz
Selv om butikschef i Jysk i Grindsted, 48-årige Birgit Topbjerg Sørensen, har været 30 år i firmaet er hun stadig glad for sit arbejde og skal ikke andre steder hen.

Grindsted: Der er næppe mange i Grindsted og omegn, der ikke kender Birgit Topbjerg Sørensen, som efterhånden har været ansat i Jysk i en menneskealder.

Helt præcist i 30 år, hvor hun har været leder i de 26 af dem. Siden 1996 har hun været butikschef i Jysk på Trehøjevej i Grindsted, og hun har altid været kendt for sin gode kundebetjening, sit humør og ikke mindst hendes faglige kompetencer.

Birgit Sørensen er selv ret beskeden, og mener, at grunden til, at det er blevet til så mange år hos Jysk er, at hun har haft det godt, og stadig er glad for sit arbejde - selv om det ikke er det samme, som da hun startede.

Annonce

- Vi har mange flere hjælpemidler i dag, og lederstilen er ændret. Der er sket en stor udvikling hen imod, at vi bliver gode ledere. Da jeg startede som leder for 26 år siden, var der ikke lederkurser. Vi måtte lære det selv fra bunden. I dag ved du hvad du skal, for at nå dine tal. Så mange ting er blevet nemmere, mener Birgit Sørensen.

Annonce fangede Birgit

Birgit er født i Uhre ved Brande. Skolegangen foregik i Uhre og senere i Brande. Hendes forældre flyttede til Billund, og derfor var det naturligt, at Birgit gik på den daværende handelsskole i Grindsted.

Birgit Topbjerg Sørensen har været med til at starte Jysk op på Trehøjevej i Grindsted i 1996. I 26 år har hun været leder i Jysk. Foto: Jacob Schultz

- Det var meget tilfældigt, at det lige blev i Jysk, hvor jeg havnede. Jeg vidste, at jeg gerne ville arbejde med mennesker. Jeg troede, at det skulle være noget med børn, men efter at jeg var i praktik i en børnehave, vidste jeg, at det skulle det ikke være. Så tænkte jeg på at blive sygeplejerske, men det er en lang uddannelse, og så var det jeg så en annonce i Midtjysk Ugeavis om, at de søgte en elev hos Jysk i Grindsted, der dengang lå i Vestergade. Det var jo også et job med mennesker, fortæller Birgit Sørensen.

Den 17-årige Birgit faldt ret hurtigt ind i jobbet og blev glad for det.

- Det var det helt rigtige for mig, og det er det stadig. Jeg har stor kontakt med mennesker, så jeg skal ingen steder, siger Birgit Sørensen.

Efter elevtiden var Birgit Topbjerg Sørensen med til at starte Larsen Rejser op i 1993. Det foregik i Virum, hvorefter Birgit kom til Esbjerg, hvor hun solgte rejser i en Jysk butik.

Annonce

Kan ikke sidde stille

- Jeg solgte rejser over telefonen, og det var slet ikke mig. Jeg kan ikke sidde stille, så ind i mellem telefonerne kunne jeg ikke dy mig for at sælge en dyne eller en pude, så jeg nåede ikke altid telefonen. Så efter to år valgte jeg at komme tilbage på gulvet. Det var i butikken i Esbjerg, fortæller Birgit.

I 1996 vendte hun tilbage til Grindsted, hvor hun var med til at starte den helt nye butik op på Trehøjevej.

- I de 30 år er der også sket en stor udvikling i Jysk. I dag kan man møblere et helt hus med ting fra Jysk. Det er fantastisk, at man kan være med til at gøre det helt færdigt for kunderne, mener Birgit.

Billedet snyder, for butikschef Birgit Topbjerg Sørensen hos Jysk i Grindsted kan ikke sidde stille. Der skal ske noget, og det mærker kunderne i Jysk godt af. Foto: Jacob Schultz

De mange muligheder gør, at personalet hos Jysk altid skal være helt opdateret med, hvad der rører sig, så kunderne kan blive hjulpet bedst muligt.

- Vi træner som regel hver morgen i et kvarter. Det er alle mulige forskellige ting, som vi træner i. Det er også for at hjælpe nye i gang og få den til at føle ejerskab, siger Birgit Sørensen.

Annonce

Birgit er også mentor

Butikschefens daglige arbejde i Jysk i Grindsted handler om at sørge for butikkens drift, og at medarbejderne trives, og ikke mindst hurtigt får spottet kundernes behov.

- Det handler meget om at få startet rigtigt, når en kunde kommer ind. Men det kommer hurtigt, hvis man har det i sig, mener Birgit.

Jysk i Grindsted har i de seneste seks-syv år haft et samarbejde med Billund Kommune i forbindelse med jobafklaring. I det projekt er Birgit Topbjerg Sørensen mentor - et arbejde, som hun uden tøven betegner sig mega dejligt.

Birgit Topbjerg Sørensen

Butikschef i Jysk i Grindsted, Birgit Topbjerg Sørensen er 48 år.

Den 1. september havde hun 30 års jubilæum i Jysk.

Hun er gift med Svend Erik, der er landmand, og driver landbrug i Vandel.

Parret har tre børn på 19, 14 og 12 år, der alle bor hjemme.

- Det er fantastisk, at være med til at flytte mennesker fra ingenting til alting. Det er så dejligt at møde dem sidenhen og se, at de er i arbejde. Her i butikken har vi to medarbejdere, der har været i forløb her, fortæller Birgit.

Hos Jysk i Grindsted er der i alt 11 medarbejdere, og der er altid tre elever.


Det var det helt rigtige for mig, og det er det stadig. Jeg har stor kontakt med mennesker, så jeg skal ingen steder.

Birgit Topbjerg Sørensen, butikschef, Jysk i Grindsted
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Indbrudstyv på spil i Engsøparken

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Træningen til den nye håndboldsæson er i gang: Du kan se Grindsteds træningskampe gratis

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Se billederne: Seniorer holdt sommerfest mellem regnbyger og sol på Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Karensminde genopliver den gamle høst

Ugeavisen Grindsted

Indbrudstyv på spil i Grindsteds vestby

Ugeavisen Grindsted

Ny projektleder: Marie skal være med til at føre grønne tanker ud i livet

Ugeavisen Grindsted

Idræt om dagen inviterer til sommerfest på Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Mere liv i Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Ældresagen inviterer til naturvandring i Baldersbæk Plantage

Ugeavisen Grindsted

Nu er opførelsen af de nye almene boliger i Filskov påbegyndt

Ugeavisen Grindsted

Sonja drømte om at blive sygeplejerske: Det blev i stedet til et liv i skoven

Ugeavisen Grindsted

Sommerferien er slut: Biografen åbner igen

Ugeavisen Grindsted

Udvikling i landsbyerne: En ungdomsklub i Filskov er lige så vigtig som i Billund og Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Ny cheftræner i GGIF Fodbold: Mogens med legende-status gør comeback

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Ro og Kajakklub tager på sommertogt

Ugeavisen Grindsted

Garagesalg til fordel for Banglakids

Ugeavisen Grindsted

Skolegade og Bekkasinvej får en ladestander til elbiler

Ugeavisen Grindsted

Vanvittigt projekt: David ville cykle fra Albertslund til Grindsted på sin gamle cykel

Ugeavisen Grindsted

Danmark har et pantsystem i verdensklasse

Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Find Årets Grindstedborger hvert år

Ugeavisen Grindsted

Stig Schrøder fejrer 40 år hos Modulex Gruppen

Ugeavisen Grindsted

Nødløsning blev til 43 års ansættelse

Ugeavisen Grindsted

Museumsgården Karensminde: Kom ud og skru i de gamle traktorer i uge 30

Annonce