Annonce
Ugeavisen Grindsted

Akademi har købt byens gamle tekniske skole: Nu bliver der plads til endnu flere unge i byen

På førstesalen i ejendommen i Østergade er fem værelser, der alle har eget toilet og bad. På hvert værelse kan der bo to personer, så her kan IKA-direktør Flemming Pedersen få plads til i alt 10 nye beboere. Foto: Alex Hermann.
Idræts- og Kulturakademiet i Grindsted har vist sig så populært, at det flere gange har været nødvendigt med udvidelser. Nu har IKA købt Grindsteds gamle tekniske skole i Østergade, og dermed bliver der fra næste skoleår plads til endnu flere unge på akademiet.

Grindsted: Idræts- og Kulturakademiet (IKA) er endnu engang blevet ramt af vokseværk. IKA har netop været på indkøb i Østergade og sikret sig ejendommen, der tidligere har huset Grindsteds tekniske skole og senest fungeret som bed and breakfast. Dermed får endnu flere unge til næste skoleår mulighed for at blive en del af IKA.

- Jeg når kun lige at sige, at nu kan vi ikke trække flere mennesker til byen, før der står et nyt behov og skriger, siger IKA-direktør Flemming Pedersen, som glæder sig over, at det netop er byens gamle tekniske skole, der nu skal huse unge mennesker.

- Nu går bygningen tilbage og bliver brugt til det, som den oprindeligt var bygget til: At have med unge mennesker at gøre, siger han.

Annonce

Plads til yderligere 10 elever

Idræts- og Kulturakademiet huser i dette skoleår 12 beboere i ejendommen på Tyttebærvej, mens to hører hjemme på Vestre Boulevard.

- Der er en, som stopper til sommer, men alle andre har tilkendegivet, at de gerne vil blive. Da vi allerede har optaget de første fire til næste skoleår, kan vi godt se, at det ikke rigtigt hænger sammen, siger Flemming Pedersen og glæder sig over, at der kan blive plads til endnu flere beboere i næste skoleår.

- Der er plads til 10 elever mere, men det behov får vi ikke fra dag et. Men til sommer får vi behov for flere end de 14 pladser, vi har på nuværende tidspunkt, siger han.

Idræts- og Kulturakademiet

  • Idræts- og Kulturakademiet er en selvejende, non-profit organisation, der har til formål at facilitere talentudviklingsmiljøer.
  • Unge mennesker, der gerne vil noget mere med deres sport, kan bo på akademiet, hvor de kan få en hverdag til at fungere med fokus på både uddannelse og sport. De fleste tager en ungdomsuddannelse på Campus Grindsted, og de får rig mulighed for at udvikle sig inden for deres respektive sportsgren i nogle af de mange foreninger i lokalområdet.
  • Idræts- og Kulturakademiet driver den sportslige gren af Talent Billund.
  • I indeværende skoleår er 14 unge mennesker tilknyttet Idræts- og Kulturakademiet. De 12 bor i ejendommen på Tyttebærvej, mens to hører hjemme i en ejendom på Vestre Boulevard.

Blandt andet har en færøsk ungdomslandsholdsspiller i håndbold været i Grindsted for at se nærmere på forholdene.

- Håndbolden vil være vores primære trækplaster. Både fordi det er en stor idrætsgren, men også fordi vi ikke rigtigt kan gøre det i fodbold. Så er det bare fedt, at der også bor taekwondokæmpere, svømmere og golfspillere, siger direktøren.

- Jeg håber, at der kommer til at bo seks mennesker her, mens vi stadig kan have fuld belægning på Tyttebærvej. Så jeg håber, at vi kommer op på at være 20 mennesker. Eller 22, hvis jeg skal sigte højt. Det er en del flere end de fem, der var til at begynde med, siger Flemming Pedersen.

Annonce

De myndige bor i Østergade

Den gamle tekniske skole har senest været brugt som bed and breakfast, og den er dermed ideel til de små beboelser, som idræts- og kulturakademiet skal bruge.

I kælderen har den nye ejendom stort køkken og opholdsareal. Ejendommen er derfor ideel til at huse unge mennesker på idræts- og kulturakademiet. Foto: Alex Hermann.

- De, der kommer til at bo i Østergade, er dem, der har boet på Tyttebærvej, men nu er blevet myndige. Så kriteriet er, at man skal være fyldt 18 år for at bo i Østergade. Så kan man vokse lidt og bo på Tyttebærvej og være under rigtigt opsyn, når man er 15-16-17 år, og så flytte ned og være lidt mere selvstændig, når man er fyldt 18, forklarer Flemming Pedersen.

Jeg når kun lige at sige, at nu kan vi ikke trække flere mennesker til byen, før der står et nyt behov og skriger.

Flemming Pedersen, direktør, Idræts- og Kulturakademiet

Ejendommen i Østergade indeholder desuden en stor newyorkerlejlighed på 130 kvadratmeter. Med den vil IKA-direktøren sørge for at skaffe endnu en tilflytter til Grindsted.

- Den lejlighed har jeg tilbudt til en af mine herrespillere, som tidligere har gået på akademiet, og som nu kan blive en slags sikringsperson. Der vælger jeg selvfølgelig en, der bor uden for kommunen, så der kan komme endnu en tilflytter til Grindsted. Så Hjalmar Andersen flytter hertil fra Horsens, fortæller Flemming Pedersen.

- Jeg vil gerne have en af mine herrespillere til at bo her, for de kender ånden og filosofien bag. Men hvis han en dag ikke vil bo her længere, kommer vi ikke til at leje lejligheden ud til en eller anden tilfældig, tilføjer han.

Idræts- og Kulturakademiet har betalt 3,1 millioner kroner for ejendommen i Østergade.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Under nedlukning var Magion næsten tomt – nu glæder Henrik sig til kampsportscenter og ny efterskole

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Stig har drømt det meste af livet om at komponere "det store i kirkemusikken": Du kan være med, når han gør drømmen til virkelighed

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Se billederne: Prutter, lort og tis - børnene er vilde med Onkel Rejes Julefis

Ugeavisen Grindsted

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Billund Ugeavis

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Ugeavisen Grindsted

Pølsemand Harlys nytårsønske er overdækkede siddepladser på Torvet

Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 5. december

Ugeavisen Grindsted

Annette Lundgaard får plads blandt regionens toppolitikere: Ole Marcussen får plads i to udvalg

Ugeavisen Grindsted

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Ugeavisen Grindsted

Coronafrygten har fået Anni til at forlade sit elskede job i børnehaven

Ugeavisen Grindsted

Når Billund Kommune ikke har 250 kroner: Så sørger Filskov Friskole & Børnehave selv for kagemand

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 3. december

Ugeavisen Grindsted

To mænd i varebil har stjålet 30 europaller fra supermarked: Her er det seneste fra politiets døgnrapport

Ugeavisen Grindsted

Grindsteds handelsformand trænger sådan til en julefrokost: - I 2022 må det altså lykkes!

Ugeavisen Grindsted

Skoleeleverne fik et indblik i vejen ind og ud af et misbrug

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 2. december

Ugeavisen Grindsted

DM-hattrick af Siv

Ugeavisen Grindsted

Ny koncert med Michael Falch

Ugeavisen Grindsted

Der er stor efterspørgsel på Majas private lektiehjælp: Under nedlukningen fik hun travlt

Annonce