Annonce
Ugeavisen Grindsted

Anni og Troels sikrer genvalg til Folketinget

Troels Ravn (S) og Anni Matthiesen (V) var begge samlet til valgcafe hos TVSyd torsdag. Her kunne de lykønske hinanden for genvalget til Folketinget. Foto: André Thorup
Både Anni Matthiesen fra Venstre og Troels Ravn fra Socialdemokratiet bliver valgt til det nye folketing fra Vejenkredsen, der dækker Billund og Vejen kommuner. Begge kandidater har hævet deres stemmetal.
Annonce

Billund Kommune: Der vil også i den kommende valgperiode været to repræsentanter på Christiansborg, der taler på vegne af borgere, virksomheder og andre i Billund Kommune.

Både Anni Matthiesen (V) og Troels Ravn (S) opnåede nemlig genvalg ved onsdagens folketingsvalg.

Især Anni Matthiesen fra Stenderup-Krogager stormer frem og ender på 11.308 personlige stemmer. Det er en fremgang på over 3000 stemmer i forhold til valget for fire år siden. Dengang fik Anni Matthiesen partiets sidste mandat i Sydjyllands Storkreds, men i år bliver hun næststørste stemmesluger på Venstres liste i storkredsen, hvor hun overgår prominente navne som Hans Christian Schmidt og Eva Kjer Hansen. Kun sundhedsminister Ellen Trane Nørby overgår Anni Matthiesen i stemmetal.

- Det er kanon. Det er et stærkt mandat at tage med sig ind på Christiansborg. Jeg kan mærke det allerede nu, at man bliver løftet af det. Alle lægger mærke til, at man har en stærk valgkreds, men for den sags skyld også, at man har gjort et stykke arbejde, der har sikret, at jeg har fået al den opbakning, siger Anni Matthiesen, der er rigtig stolt over at have sikret fremgang i en kreds, hvor der også stillede tre Venstre-ministre op.

Kan du overhovedet bruge det til noget, når I formentlig mister regeringsmagten?

- Det er klart, det er på en anden måde, jeg skal arbejde, men det var det samme fra 2011 til 2015, så jeg ved godt, hvilke knapper der skal trykkes på, for at jeg også kan være med til at præge tingene, siger Anni Matthiesen.

De personlige stemmer

Anni Matthiesens og Troels Ravns personlige stemmer (tallet i parentes er fra valget i 2015):

Anni Matthiesen: 11.308 (8197)

Troels Ravn: 7.135 (5891)

Annonce

Også fremgang til Troels Ravn

Troels Ravn fra Vejen skal også i den kommende valgperiode tale lokalområdets sag på Christiansborg for Socialdemokratiet. Ved folketingsvalget i 2015 røg Troels Ravn egentlig ud, men han kom ind igen et halvt år efter som afløser for Bjarne Corydon.

Denne gang har Troels Ravn klaret sagen på egen - og forstyrket - hånd. Han trækker således samlet set 7.135 stemmer i Sydjyllands Storkreds - en fremgang på over 1200 stemmer - og bliver nummer fire på Socialdemokratiets liste i storkredsen.

- Jeg tror, der er blevet lagt mærke til, at jeg løfter sager fra området: For eksempel ambulancedækningen, Grindsted-forureningen og uddannelsesinstitutionernes problemer med omprioriteringsbidraget. For egentlig havde jeg langt større ordførerskaber fra 2011-2015 på Christianborg, end jeg har haft i denne valgperiode, så jeg tror, det er arbejdet med at binde Billund og Vejen kommuner sammen med Christiansborg, jeg er blevet belønnet for, siger Troels Ravn om sin fremgang.

Du ender på samme stemmetal som en profil som Jesper Petersen i Socialdemokratiet. Skal du bruge fremgangen til at styrke din egen profil i partiet?

- Det er langt sjovere at være i Folketinget, når man har regeringsmagten. Der er langt flere store opgaver at fordele mellem gruppens medlemmer, så jeg ser frem til at få mere at bestille. Det er jo et privilegie i denne sammenhæng, men jeg vil bevare den tætte kontakt til det lokale, siger Troels Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce