Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bøvl har fået en hjertestarter: - Ellers er vi jo døde, inden nogen når frem

Laborant Marlene Rye Ørum og hendes kolleger er glade for, at virksomhedsejer Doris Westhal har valgt at bruge penge på en hjertestarter. Den hænger nu uden for Shangri-La - midt i Bøvl. Foto: Annette B. Jarl
En hjertestarter på væggen uden for Shangri-La skal giver medarbejdere og naboer større tryghed.
Annonce

Bøvl: En hjertestarter er kommet op på væggen ved Shangri-La/Westphals fabrikker i Bøvl uden for Sdr. Omme.

Den hænger inde på fabriksgrunden, men udendørs, for hjertestarteren er for alle i området. For når man bor i Bøvl, kan hjælpen godt være langt væk.

- Vi har tre kilometer til Region Midtjylland, men vi hører til Region Syddanmark. Vi er jo døde, inden nogen når frem, pointerer indehaver Doris Westphal.

Hun har derfor længe ønsket at få en hjertestarter op - og vel at mærke en hjertestarter, som ikke kun skal være for medarbejderne på fabrikken, der producerer cremer og andet og for tiden også håndsprit.


Det er en tryghed for både medarbejderne og for folk, der bor her.

Doris Westphal


Naboerne var derfor inviteret med, da der forleden var undervisning i, hvordan sådan en hjertestarter fungerer, og hvad man skal stille op, hvis nogen pludselig falder om. Det tilbud var der syv af de nærmeste naboer, som tog imod.

- Vi har haft hjertestop herude før, og folk var ved at gå i panik. Samtidig er der flere og flere yngre herude, så vores hjertestarter virker også til børn. Det er en tryghed for både medarbejderne, som jo er mit guld, og for folk, der bor her, fortæller Doris Westphal.

Laborant Marlene Rye Ørum er ligesom flere af kollegerne på fabrikken selv udlært i førstehjælp og har været med til at finde den helt rigtige hjertestarter til Bøvl.

- Uha, hvor den larmer, når man lukker kassen op. Medarbejderne er dog glade for, at der nu er en hjertestarter ved  Shangri-La. Foto: Annette B. Jarl

- Vi synes, det er dejligt, at Doris gør det her, for det er en ekstra tryghed for os. Vi er jo i Udkantsdanmark, og det er ikke mere end et par år siden, vi fik en mobilmast. Før det skulle vi drøne ind til fastnettelefonen for at ringe 112. Det er dejligt, at vi nu selv kan gøre noget, siger hun.

Annonce

Hjerteløbere søges

Hos Westphals har de dog et stort ønske: At flere melder sig til hjerteløberordningen. Det er et projekt under Trygfonden, som organiserer frivillige til at reagere, når der er et hjertestop i nærheden.

- Vi har et par stykker ude på Bøvlvej, men vi håber, at flere har lyst til at melde sig, når de nu ved, at der er en hjertestarter til fri afbenyttelse udenfor på væggen ind til fabrikken, siger Marlene Rye Ørum.

Doris Westphal supplerer:

- Ja, det er jo det, der er pointen: At vi passer på hinanden herude i et lille samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce