Annonce
Ugeavisen Grindsted

Barslen er netop slut: 26-årige Cecilie er fuld af gode idéer

Cecilie Rahbek har netop etableret sit eget firma, By Rahbek, der blandt andet fremstiller små trækasser og nøgleringe i læder. Foto: Jan Kronvold
Cecilie Rahbek er netop begyndt at fremstille nøgleringe i læder med graveringer og trækasser i forskellige størrelser. Desuden leverer hun kasketter og T-shirts med tryk. Det sker under navnet By Rahbek.

Grindsted: Det er ikke længe siden, 26-årige Cecilie Rahbek vendte tilbage fra endt barsel med sønnen Elliot.

Faktisk kun halvandet måned.

Alligevel er Cecilie allerede i fuld gang med sit eget firma, By Rahbek, der indtil videre har nøgleringe i læder med graveringer, trækasser i flere størrelser - også med graveringer - og tryk på T-shirts og caps på spisekortet. Men står det til den unge iværksætter, så er der flere ting på vej.

Annonce

Vi møder Cecilie i det lejede værksted på Grindsted Landevej, hvor hun er i fuld gang med at fremstille en ordentlig stak nøgleringe i kernelæder til et lokalt firma. De bliver alle graveret på begge sider med firmanavn og logo.

Graveringen foregår på en stor laserprinter, som er forbundet med en computer, hvor Cecilie designer og skriver det, som laserprinteren skal udføre.

- Jeg kan gravere på alt. Jeg har lige fået forespørgsel fra Kop & Kande om gravering på forskellige træfigurer. Det er da fedt, siger Cecilie Rahbek.

Det hele er nyt

Selv om hun har laserprinteren, så har hun faktisk fat i de eksklusive nøgleringe flere gange i processen, der begynder med, at Cecilie får læderet hjem og skærer det ud, så det passer i længden. Så skal laseren programmeres inden læderstykkerne lægges ind.

- Det tager to et halvt minut for laseren at gravere på begge sider. Hvis det er naturlæder, så giver jeg det olie bagefter. Når det overskydende olie er tørret af bliver læderet høvlet på det stykke, hvor det sættes sammen. Ellers bliver det for tykt. Så bliver det nittet sammen og ringen sættes i. Desuden folder jeg de små papkasser, som nøgleringene bliver lagt i, fortæller Cecilie Rahbek.

Cecilie Rahbek er her ved at sætte et nyt stykke læder i laserprinteren. Foto: Jan Kronvold

Nøgleringene har Cecilie indtil videre kun promoveret på Facebook og reaktionerne har været meget positive.

- Jeg fik idéen til nøgleringene da jeg skulle lære laseren at kende. Så havde jeg set nogle nøgleringe på nettet, som jeg synes var fede. Men lige nu er det hele så nyt. Jeg lavede den første nøglering for halvanden måned siden og lavede Facebook-siden op til mors dag den 9. maj, fortæller Cecilie.

Annonce

Vinreol i hovedet

Den unge kvinde kan godt lide at være kreativ, og hun går ikke af vejen for at bruge værktøj af den kraftfulde slags som eksempelvis en rundsav.

Den har hun brugt i forbindelse med fremstillingen af små trækasser i forskellige størrelser, som der også kan blive graveret på - og så er træet også brændt lidt, så det ser rustikt ud.

Desuden er Cecilie også leveringsdygtig i både kasketter, hatte og T-shirts med tryk.

- Indtil videre fremstiller jeg kun tingene på bestilling. Jeg har dog T-shirts på lager, men det primære er lige nu nøgleringene, fortæller Cecilie.

Cecilie Rahbek har fat i nøgleringene flere gange i løbet af processen. Her er hun i gang med at nitte. Foto: Jan Kronvold

På sigt vil hun også gerne i gang med at lave skilte og tryk på lightere, men det næste skud på stammen ser dog ud til at blive en vinreol.

- Jeg har en vinreol i to størrelser inde i mit hoved, som jeg kunne tænke mig at lave. Den skal være i træ og læder, for det er seje materialer, mener den unge iværksætter.

Lige nu er hendes plan at få alle tingene ind på sin Facebook-side, og på sigt vil hun have lavet en rigtig hjemmeside.

By Rahbek

  • Det er Cecilie Rahbek, der står bag det nye firma, By Rahbek.
  • Firmaet fremstiller nøgleringe i læder med personlige graveringer, små trækasser, der også kan graveres på, tryk på kasketter, hatte og T-shirts.
  • Se mere på Facebook/ByRahbek.

- Så skal jeg være bedre til at promovere mig selv og skal lave noget opsøgende arbejde. Jeg skal ud og banke på nogle døre. Det kunne være fedt, hvis jeg kunne komme til at leve af min lille forretning engang, siger Cecilie Rahbek.


Jeg kan gravere på alt. Jeg har lige fået forespørgsel fra Kop & Kande om gravering på forskellige træfigurer. Det er da fedt

Cecilie Rahbek, By Rahbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce