Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bibliotekerne har månedens tre bøger klar

Magion Bibliotek og Sdr. Omme Bibliotek sætter i maj fokus på tre nye bøger fra Ocean Vuong, Paolo Giordano og Carson Ellis. Arkivfoto: Chresten Bergh
Magion Biblioteket og Sdr. Omme Bibliotek sætter i maj fokus på tre nye bøger, der blandt andet omhandler livet i græshøjde, covid-19 og en dramatisk fortælling om en vietnamestisk immigrant i USA.

Grindsted: På Magion Biblioteket i Grindsted og på Sdr. Omme Bibliotek er tre nye bøger klar til at komme i fokus i forbindelse med bibliotekernes genåbning.

De tre bøger er "Vi er kortvarigt smukke her på jorden" af Ocean Vuong, "I smittens tid" af Paolo Giordano og "Ma æ dat" af Carson Ellis.

"Vi er kortvarigt smukke her på jorden"

Er en bog om nogle svære emner. Den bygger delvis på forfatterens eget liv som vietnamesisk immigrant i USA og som homoseksuel.

Bogen er henvendt til hans mor, men hun vil aldrig kunne læse den engelske tekst, da hun kun forstår vietnamesisk. Moderen kalder drengen for "Lille Hund". Selv om hun elsker ham, gør hun ham også ondt på mange måder, fordi hun selv er skadet og ikke kan føle sig hjemme i det nye land.

Bogen er en slags brev til moderen, hvor læseren får et tilbageblik på familiens historie, mens "Lille Hund" prøver at forklare sig over for moderen. Bogen er skrevet i et poetisk sprog trods det voldsomme indhold.

Annonce

I smittens tid

Paolo Giordanos "I smittens tid" er ganske vist en bog om covid-19, men den kan ikke bruges til at blive klog på, hvor vi er nu i 2021.

Bogen er skrevet af en italiener i de tidlige faser af pandemien. Den handler heller ikke direkte om sygdommen, men mere om hvad vi kan og bør lære af den, samt hvordan den hænger sammen med andre tendenser i tiden og med menneskenes forhold til naturen.

Misinformation og panik er også emner, som bogen behandler. Forfatteren er fysiker, men har også skrevet et par romaner.

Annonce

"Ma æ dat"

Billedbogen "Ma æ dat" for de mindste handler om livet i græsplænen, skrevet ud fra insekternes synspunkt.

Hele bogen er skrevet i samme insektsprog som titlen, så det kræver indlevelse og kreativitet af oplæseren, når den skal læses højt. Bogen er fortalt med stor dramatik og kan meget vel ændre på, hvordan man ser på livet i græsset fremover. Bogen henvender sig til de fire- til syvårige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Annonce