Annonce
Ugeavisen Grindsted

Billardklub søger nye medlemmer - gerne kvinder

Grindsted Billard Klub vil gerne have flere medlemmer til klubben. Her er det fra venstre: klubformand Alex Nørbork, Allan Jensen, kasserer Eigil Thøstesen, turneringsleder Kaj H. Nielsen og Arne Nielsen. Foto: Jan Kronvold
De 40 nuværende medlemmer i Grindsted Billard Klub vil gerne have fat i flere aktive medlemmer, og det må gerne være kvinder.
Annonce

Grindsted: Gennemsnitsalderen er i dag forholdsvis høj hos medlemmerne i Grindsted Billard Klub.

Det betyder, at der er flere og flere der falder fra, og der skulle så gerne komme nye medlemmer til klubben. Det er desværre ikke tilfældet, så nu har klubben sat en offensiv ind på at forsøge at tiltrække nye medlemmer.

- I dag er vi cirka 40 medlemmer, og vil skulle gerne have flere spillere til klubben. Og der må godt være nogle kvinder imellem, siger Alex Nørbork, der er formand for Grindsted Billard Klub.

I klubbens storhedstid i begyndelsen af 1990'erne var der over 70 medlemmer i klubben. I dag er der ingen kvindelige medlemmer i billardklubben i Grindsted. Der har dog været et par enkelte kvinder i klubben for år tilbage, og der er også kvinder i andre billardklubber.

- Vi har prøvet at at holde en kvindeaften, hvor der kun var kvinder, der spillede, men det gav desværre ingen nye medlemmer, siger Alex Nørbork.

Formanden ser gerne, at der kommer nye yngre medlemmer til klubben, når de "gamle" falder fra. I dag er den yngste i klubben 35 år, mens ældste spiller er 88 år. Flere af medlemmerne har været med siden starten i 1971.

Annonce

Billard og hygge

Grindsted Billard Klub blev etableret i 1971, og har siden 1978 haft de nuværende lokaler ved Lynghallen i Grindsted. Og der er aktivitet i lokalerne hele ugen igennem på nærmest alle tider af døgnet.

- Der er fri træningstid hele døgnet rundt. Medlemmerne kan komme og spille når de vil. Mandag aften er der klubaften eller træningsaften. Der spilles turnering tirsdag, onsdag og torsdag. Mandag og onsdag er der pensionist-billard. Det er spillere, der mest spiller for hyggens skyld. De hygger sig bagefter med kaffe og brød. Lørdag formiddag spiller vi enkeltmands turnering, fortæller 77-årige Kaj H. Nielsen.

Turneringsleder i Grindsted Billard Klub, Kaj H. Nielsen, i dyb koncentration. Foto: Jan Kronvold

Han har været med i klubben siden 1986. I 1987 blev han turneringsleder, og det er han stadig.

I klublokalet på Sdr. Boulevard er der fem billardborde, hvor der spilles keglebillard på. Tidligere blev der også spillet karambole i klubben, men det er der ikke interesse for længere.

Annonce

Spil gratis i en måned

- Nogle af medlemmerne træner næsten aldrig. De kommer kun og spiller turnering, men vi har plads til mange flere, siger menigt medlem af klubben, Allan Jensen.

Det er ingen forudsætning, at man er skrap til at spille billard. Det eneste krav der er, det er såmænd bare, at man har en interesse for spillet.

Arne Nielsen kridter lige køen en gang. Foto: Jan Kronvold

- Vi har dem helt fra bunden af, og vi skal nok lære nye at spille, siger Alex Nørbork.

Og klubben har køer, til at støde med, til fri afbenyttelse. Men ønsker man sin egen kø, så kan de erhverves fra 150 kroner og opefter.

- Det er ikke køen der gør det, det er manden, siger Kaj H. Nielsen.

Helt unge mennesker er også mere end velkommen i klubben, hvor man kan komme til at spille fra man er fyldt 12 år.

Grindsted Billard Klub

Grindsted Billard Klub har lokaler i Lynghallen på Sdr. Boulevard i Grindsted.

Nye medlemmer er særdeles velkomne. og der kræves ingen særlige forudsætninger for at spille billard.

Man kan kontakte kasserer Eigil Thøstesen på telefon: 2990 6479 eller turneringsleder Kaj H. Nielsen på telefon: 2348 7030, hvis man ønsker flere oplysninger om klubben og spilletidspunkter.

- Fra 12 år og op til 19 år er de ungdomsspillere. Jo yngre de er, når de starter med at spille, jo dygtigere bliver de, siger Kaj H. Nielsen.

Nye spillere kan prøve at spille gratis i en måned.

Man kan kontakte kasserer Eigil Thøstesen på telefon: 2990 6479 eller turneringsleder Kaj H. Nielsen på telefon: 2348 7030, hvis man ønsker at prøve at spille billard i klubben.

Et billede fra indvielsen af de nuværende klublokaler i Lynghallen i 1978. Foto: Jan Kronvold


Vi har prøvet at at holde en kvindeaften, hvor der kun var kvinder, der spillede, men det gav desværre ingen nye medlemmer.

Alex Nørbork, formand, Grindsted Billard Klub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce