Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bjernemoses Bogholderi: Laila vil være selvstændig bogholder på fuld tid

Laila Pedersen har altid susende travlt de første tre måneder i et nyt år. Foto: Jan Kronvold
Laila Bjernemose Pedersen har drevet sit lille firma, Bjernemoses Bogholderi, siden 2017. Hun styrer langsomt, men sikkert mod at blive selvstændig på fuld tid.

Starup: Siden Laila Bjernemose Pedersen i 2017 etablerede sit eget firma, Bjernemoses Bogholderi, har de første tre måneder af et år været travle.

Sådan har det også været i år, hvor Laila Pedersen netop er blevet færdig med at aflevere momsregnskaber den 1. marts.

- Momsregnskaberne begynder jeg allerede på i januar. Fra midt i marts gælder det selvangivelser, og så er der kvartalsregnskaber og den 1. juli er det halvårs regnskaber. Efteråret er årets roligste periode, fortæller Laila Pedersen.

Hun startede med at arbejde om aftenen og i weekenderne i sit firma, men via mund til mund-metoden er der stille og roligt kommet flere og flere kunder til Lailas lille firma på Smedebakken 9 i Starup. I dag er hun stadig på deltid, men styrer stille og roligt mod, at hendes bogholderi skal være på fuld tid.

- Jeg arbejder hos Lunde Taxa tre dage om ugen, hvor jeg laver lønregnskaber. Tidligere var det fire dage. Planen er, at komme på fuld tid i mit eget firma. Jo flere opgaver, jo hurtigere kommer jeg på fuld tid, siger Laila Pedersen.

Annonce

Kunder i hele landet

Hun er uddannet kontorassistent med speciale i regnskab. Efterfølgende har Laila læst og bestået Cand.Merc.Jur. fra Aalborg Universitet.

Ind i mellem sætter Laila Pedersen sig på sin "kontorstols-cykel" for på den måde at få lidt gang i blodomløbet i benene. Foto: Jan Kronvold

Kunderne hos Bjernemoses Bogholderi er små og mellemstore virksomheder og foreninger. Også private får hjælp hos Laila Pedersen.

- Jeg indberetter selvangivelser, laver lønregnskaber, bogføring og kvartals- og årsregnskaber. Det seneste år har jeg desuden lavet rigtig mange corona-ansøgninger efter hjælpepakker. Jeg har en del restauranter og pizzeriaer som kunder, og de har det ikke så godt efter nedlukningerne. Så corona har givet mere og anderledes arbejde, fortæller Laila Pedersen.

Hun har kunder fra hele landet, og det er ikke alle sammen, at hun ser. Langt det meste foregår digitalt. Der er dog stadig kunder, der kommer med en stak ringbind under armen, ligesom der er flere af hendes kunder, der stadig bogfører i en gammeldags kolonnebog.

- Jeg ser vel en tredjedel af mine kunder, og derfor skal være en god kommunikation og kemi mellem os, siger Laila.

Annonce

Råd og vejledning

Der kommer til stadig nye bekendtgørelser og regler indenfor skattelovgivningen og derfor bliver Laila løbende opdateret.

- Jeg får de nyeste regler og bekendtgørelser fra en forening, som jeg er med i. For det er med at holde sig opdateret, siger Laila.

Hun erkender, at man skal have interesse for at beskæftige sig så meget med tal, som det er tilfældet i hendes tilfælde, og Laila har altid været god til matematik.

I Bjernemoses Bogholderi tilbyder Laila Pedersen også, at hun kan komme hjem eller hen på kundens virksomhed og ordne regnskaber eller de opgaver, som der nu er behov for.

Bjernemoses Bogholderi

Det er Laila Pedersen, der ejer og driver Bjernemoses Bogholderi på Smedegade 9 i Starup.

Firmaet blev etableret i 2017 og i dag er der kunder fra hele landet.

Laila Pedersen kan kontaktes på: bogholderi@bjernemoses.dk

Laila Pedersen oplever også, at der kommer nogle, som gerne vil have lidt råd og vejledning inden de starter op som selvstændige. Det gør hun gerne, men det er ikke altid, at hun selv har de rette kompetencer på området.

- Når det er udenfor mine kompetencer, så siger jeg det til folk. Jeg har forskellige samarbejdspartnere indenfor forskellige brancher, og dem henviser jeg ofte til, fortæller Laila Pedersen.

Hun har ikke lagt sig fast på, hvornår hun går på fuld tid i sit eget firma, men det lader nu heller ikke til at det haster voldsomt, da jobbet hos Lunde Taxa er meget fleksibelt.


Momsregnskaberne begynder jeg allerede på i januar. Fra midt i marts gælder det selvangivelser, og så er der kvartalsregnskaber og den 1. juli er det halvårs regnskaber

Laila Pedersen, Bjernemoses Bogholderi
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce