Annonce
Ugeavisen Grindsted

Blæk: Erfaren tatovør er klar med nålen i Sdr. Omme

Tatovør Michael Guttorm i gang med at dekorere Berit Jørgensens venstre ben med et blomstertema. Foto: Martin Ravn
Tatovør Michael Guttorm har åbnet klinikken Body & Mind Tattoo på Hovedgaden 4 i Sdr. Omme, og han har travlt.
Annonce

Sdr. Omme: Den 1. juni åbnede der en ny forretning på Hovedgaden 4 i Sdr. Omme.

Det er tatovør Michael Guttorm, der har åbnet klinikken Body & Mind Tattoo, der i daglig tale kaldes BAM Tattoo. Her kan kunderne både få blæk i huden og en piercing eller to med i købet. Dermed er der to tatovører på Hovedgaden i Sdr. Omme.

Siden åbningen har Michael Guttorm haft travlt i sin klinik. Så travlt, at han stadig er ved at komme på plads i lejemålet ud til Hovedgaden.

- Du kan se her. Min kalender er fyldt godt ud. Der er stort set booket hver eneste dag fra mandag til lørdag, siger Michael Guttorm og viser avisens udsendte sin kalender på den bærbare pc.

BAM Tattoo

Tatovør Michael Guttorm åbnede BAM Tattoo på Hovedgaden 4 i Sdr. Omme den 1. juni.

I klinikken tilbyder han både piercinger og tatovering.

Michael Guttorm har tidligere haft klinikker i Bylderup Bov, Varde, Esbjerg, Glostrup og Slagelse.

Man kan se mere på Facebook/BAMTattoo.dk

Annonce

Kun sig selv

Inden han valgte lokalerne på Hovedgaden havde han kigget på et par lokaler i Grindsted og noget andet i Sdr. Omme.

- Der er vist ikke noget sted her i området, der er mere eksponeret end her på Hovedgaden. Derfor valgte jeg Sdr. Omme, fortæller Michael Guttorm.

Indtil videre er der kun ham selv i klinikken til både at tatovere og pierce kunderne. Der har været flest tatoveringer, men det skyldes måske, at Michael Guttorm ikke har været god til et reklamere for piercinger.

Annonce

Udlært fem tatovører

- Jeg har udlært fem tatovører siden 1997, og måske tager jeg en lærling ind igen. Det er bare lidt svært at finde en, for det kræver, at vedkommende har den rigtige personlighed, siger Michael Guttorm.

Der er i øjeblikket ingen officiel uddannelse som tatovør. Oplæringen foregår ved, at tatovøren oplærer nye, og når han mener, at eleven er blevet dygtig nok, kan han kalde sig udlært. Michael Guttorm og mange andre i branchen har i flere år kæmpet for at få en officiel uddannelse. Men det er indtil videre ikke lykkes.

Han kom selv i lære som 14-årig, og blev udlært tatovør i 1997.

- Jeg opholdt mig meget hos en tatovør, da jeg var dreng og ung mand. Men interessen for tatovering var der ikke. Den kom efterhånden som jeg lærte det at kende, og da jeg indså, at der er masser af muligheder, og der er så mange personligheder i den Verden. Det henvender sig også til et bredt publikum, mener Michael Guttorm.

Tidligere var det især søfolk og rockere, der var tatoverede. I dag er det helt almindelige mennesker i alle aldre, der har fået tatoveringer.

Hos BAM Tattoo i Sdr. Omme er kalenderen godt booket op. Foto: Martin Ravn
Annonce

Sommerfugle om mønstre

Lige som indenfor alt andet, så er der også i mode i tatoveringer. En periode skulle alle have kinesiske tegn eller mønstre over lænden. I dag er det sådan noget som sommerfugle og forskellige mønstre, der er moderne.

Hos BAM Tatto lader det til, at kunderne kommer igen og igen.

- Forretningen kører på gengangere, og jeg havde en kundekreds i forvejen, som er fulgt med mig. Mit speciale at lave såkaldte "cover-ups tatoveringer" - altså at dække gamle tatoveringer med nye, og reparations tatoveringer. Det har givet mig et godt navn i branchen, mener Michael Guttorm.

Det er som regel kunderne der selv kommer med et design, som Michael skal overføre til deres kroppe. Men han kan også tegne motiver på frihånd, hvis det er det, kunden ønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce